Gemeente Elburg


de heer D. van Beekhuizen

Bijenkamp 13

8084 PM DOORNSPIJK Aanvraag nr.:
20080461

Datum ontvangst:
27 oktober 2008

Lichte bouwvergunning

Besluit van burgemeester en wethouders van Elburg ingevolge Algemene wet bestuursrecht.


1 AANVRAAG

Op 27 oktober 2008 hebben wij van u een aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen voor het

plaatsen van een tuinhuis

op het perceel plaatselijk bekend Bijenkamp 13 te Doornspijk kadastraal bekend gemeente Doornspijk sectie E nr. 7397.


2 OVERWEGINGEN

2.1 Planologisch
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "De Hoge Enk".
In verband hiermee zou de bouwaanvraag op grond van het bepaalde in artikel 44, eerste lid, onderdeel c van de Woningwet geweigerd moeten worden.

Ingevolge het bepaalde in artikel 46, lid 3 van de Woningwet moet in een dergelijk geval de bouwaanvraag tevens worden aangemerkt als een verzoek om ontheffing. Het bestemmingsplan kent geen binnenplanse ontheffing zoals bedoeld in artikel 3.6, eerste lid onder c van de Wet ruimtelijke ordening de aangevraagde bouw mogelijk maakt.

Aan het bouwplan kan alleen medewerking worden verleend met toepassing van artikel 3.23 Wro juncto artikel 4.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening. Het bouwplan is een geval zoals opgenomen in artikel 4.1.1. van dat besluit. Bovendien is het bouwplan in overeenstemming met de beleidsregels artikel 19, lid 3 WRO, zoals in werking getreden op 29 maart 2008. Wij hebben besloten voor het onderhavige geval gebruik te maken van de mogelijkheid om ontheffing van het ter plaatse vigerende bestemmingsplan te verlenen.

2.2 Bouwbesluit
Het bouwplan is in overeenstemming met het Bouwbesluit 2003.


1/2


2.3 Bouwverordening
Het bouwplan is niet in strijd met de stedenbouwkundige uitgangspunten van de Bouwverordening 2007 van de gemeente Elburg.


2.4 Welstand
Op 3 november 2008 is door de welstandscommissie een positief advies over het bouwplan uitgebracht. Dit advies is door ons overgenomen.

2.5 Monumentenwet/verordening
Voor het bouwplan is geen vergunning ingevolge de Monumentenwet 1988 of de gemeentelijke monu- mentenverordening vereist.

2.6 Aanwijzing Rijk of provincie
Het bouwplan is niet in strijd met een aanwijzing van het Rijk of de Provincie Gelderland.

2.7 Exploitatieplan
Het bouwplan is niet in strijd met een exploitatieplan.

Gelet op het bepaalde in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht heeft het ontwerp van de bouwvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Dit is bekend gemaakt in de Huis aan Huis van 25 november 2008.
Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend


3 ONTWERPBESLUIT

Gelet op het vorenstaande en het bepaalde in de artikelen 12, 40, 44 en 46 van de Woningwet, artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het Bouwbesluit en de gemeentelijke Bouwverordening hebben wij besloten:

a. ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan "De Hoge Enk" en met gebruikmaking daarvan b. bouwvergunning te verlenen voor het plaatsen van een tuinhuis

overeenkomstig het in de aanvraag bedoelde en bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bouwplan.

Aan deze bouwvergunning verbinden wij het/de volgende voorschrift(en).


· Het begin en het einde van de werkzaamheden, alsmede het storten van beton dient u tenminste twee dagen van tevoren schriftelijk middels bijgevoegde kaartjes, telefonisch (0525 - 688659), of per email (gemeente@elburg.nl) aan het bouwtoezicht mee te delen.

Vastgestelde bouwkosten 3.000,00

Elburg, 25 november 2008.

Burgemeester en wethouders van Elburg,
namens dezen,
de beleidsmedewerkster van de afdeling Bouwen en Milieu,

S. Kiewiet - de Wit.

2/2