Gemeente Elburg


KPN N.V.

Kanaal Zuid 286

7300 AR LIEREN Aanvraag nr.:
20080443

Datum ontvangst:
16 oktober 2008

(tijdelijke) reguliere bouwvergunning

Besluit van burgemeester en wethouders van Elburg ingevolge Algemene wet bestuursrecht.


1 AANVRAAG

Op 16 oktober 2008 hebben wij van u een aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen voor het

plaatsen van twee voorraadcontainers voor een periode van 4 maanden

op het perceel plaatselijk bekend Terbekeweg 51 te Elburg kadastraal bekend gemeente Doornspijk sectie C , nummer 3947.


2 OVERWEGINGEN

2.1 Planologisch
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Oostendorp-West". In verband hiermee zou de bouwaanvraag op grond van het bepaalde in artikel 44, eerste lid, onderdeel c van de Woningwet geweigerd moeten worden.
Ingevolge het bepaalde in artikel 46, lid 3 van de Woningwet moet in een dergelijk geval de bouwaan- vraag tevens worden aangemerkt als een verzoek om ontheffing als bedoeld in artikel 3.6, eerste lid onder c, artikel 3.22, artikel 3.23 of artikel 3.38 vierde lid van de Wet ruimtelijke ordening.

Gelet op de aanvraag en het tijdelijke karakter van de bouwwerken kan met toepassing van artikel 3.22 van de Wro ontheffing van het bestemmingsplan worden verleend, voor de gevraagde periode van 4 maanden.

Door de aanvrager is voldoende aangetoond dat het hier gaat om twee voorraadcontainers, die voorzien in een tijdelijke behoefte. Deze containers zijn noodzakelijk voor de uitrol van het glasvezelnetwerk, dat op dit mo- ment in de gemeente Elburg wordt aangelegd. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, zijn ook de opslag- containers niet meer nodig.

2.2 Bouwbesluit
Het bouwplan is in overeenstemming met het Bouwbesluit 2003.

2.3 Bouwverordening
Het bouwplan is niet in strijd met de stedenbouwkundige uitgangspunten van de Bouwverordening 2007 van de gemeente Elburg.

2.4 Welstand

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a, lid 1 van de Woningwet is het niet nodig om een tijdelijk bouw- werk te toetsen aan redelijke eisen van welstand.

2.5 Monumentenwet/verordening
Voor het bouwplan is geen vergunning ingevolge de Monumentenwet 1988 of de gemeentelijke monumenten- verordening vereist.

2.6 Aanwijzing Rijk of provincie
Het bouwplan is niet in strijd met een aanwijzing van het Rijk of de Provincie Gelderland.

2.7 Exploitatieplan
Het bouwplan is niet in strijd met een exploitatieplan.


3 ONTWERPBESLUIT

Gelet op het vorenstaande en het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening, de Woningwet, het Bouwbesluit en de gemeentelijke Bouwverordening hebben wij besloten reguliere bouwvergunning te verlenen voor plaatsen van twee voorraadcontainers voor een periode van 4 maanden, na dagtekening van deze vergunning op het perceel plaatselijk bekend Terbekeweg 51 te Elburg kadastraal bekend gemeente Doornspijk sectie C , nummer 3947,

overeenkomstig het in de aanvraag bedoelde en bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bouwplan.

Aan deze bouwvergunning verbinden wij de volgende voorschriften:


· Het begin en het einde van de werkzaamheden, alsmede het storten van beton dient u tenminste twee dagen van tevoren schriftelijk middels bijgevoegde kaartjes, telefonisch (0525 - 688659), of per email (gemeente@elburg.nl) aan het bouwtoezicht mee te delen.
· Na het verstrijken van de genoemde termijn van 4 maanden bent u verplicht de met het bestem- mingsplan strijdige situatie in de oorspronkelijke toestand te herstellen.

Vastgestelde bouwkosten 160,00

Elburg, 25 november 2008.

Burgemeester en wethouders van Elburg,
namens dezen,
de beleidsmedewerkster van de afdeling Bouwen en Milieu,

S. Kiewiet - de Wit.

ALGEMENE INFORMATIE
Beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kunt u rechtstreeks in beroep gaan bij de rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na dagtekening van dit besluit zijn ontvangen. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- uw naam en adres;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit en

- de gronden van het bezwaar.

Door aantekenen van beroep wordt dit besluit niet geschorst. Als u een beroepschrift hebt ingediend en niet wilt wachten op de beslissing hierop, moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd.

Als gevolg van de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht is het ook voor belanghebbenden mogelijk om tegen dit besluit een gemotiveerd beroepschrift in te dienen, eveneens binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit. Ook derdebelanghebbenden hebben de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Wanneer u binnen deze termijn, dan wel voordat op een door een derdebelanghebbende ingesteld beroep onherroepelijk is beslist, een aanvang maakt met de bouw, geschiedt dit geheel op eigen risico. Het kan gebeuren dat deze beschikking wordt ingetrokken of vernietigd en dat het inmiddels gebouwde vervolgens moet worden afgebroken. De eventuele daaruit voortvloeiende schade kan dan niet op de gemeente worden verhaald.

Moment waarop u van de vergunning gebruik mag maken Indien u een bouwvergunning hebt ontvangen die met ontheffing is verleend, treedt deze beschikking volgens het bepaalde in artikel 3.24 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening pas in werking met ingang van de zevende week na de dag waarop de bouwvergunning is verzonden. U kunt dus pas na zes weken gebruik maken van de bouwvergunning, maar in dat geval is ook de termijn waarbinnen een beroep tegen de verleende vergunning kan worden ingesteld, verstreken.

Andere van toepassing zijnde wettelijke voorschriften

Algemeen
Verlening van de bouwvergunning betekent niet dat automatisch ook eventuele andere benodigde vergunningen worden verleend. Het kan zijn dat u om te kunnen bouwen eerst een boom moet rooien of een bestaand bouwwerk moet slopen. Dit is niet in de bouwvergunning meegenomen. U dient hiervoor apart nog een sloop- of kapvergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van een inrit: ook hiervoor moet u een vergunning aanvragen. Aanvragen om een dergelijke vergunning worden getoetst aan andere wettelijke voorschriften.

Ook geeft deze vergunning op zichzelf niet de bevoegdheid om inbreuk te maken op privaatrechtelijk gewaarborgde belangen van derden.

Bouwverordening
Op grond van artikel 4.2. van de Bouwverordening moet u ervoor zorgdragen, dat deze vergunning ten allen tijde op het bouwterrein aanwezig is en op eerste aanvraag van het bouwtoezicht ter inzage wordt gegeven.

Ingevolge artikel 4.4. van de Bouwverordening mag u niet met bouwen beginnen alvorens vanwege ons college
- voor zover nodig -:
a. het straatpeil ter plaatse is aangegeven; b. de rooilijnen en/of bebouwingsgrenzen op het bouwterrein zijn uitgezet.

Ingevolge artikel 4.9. van de Bouwverordening moet indien aan een weg wordt gebouwd, grond wordt ontgraven of dergelijke werkzaamheden worden verricht en indien gevaar of hinder te duchten is, het terrein waar deze werkzaamheden worden verricht door een doeltreffende afscheiding van de weg zijn afgescheiden.

Ingevolge artikel 4.11 van de Bouwverordening dient het bouwafval op de bouwplaats ten minste te worden gescheiden in de fracties gevaarlijke afvalstoffen, steenwol (indien meer dan 1 m³), glaswol (indien meer dan 1 m³) en overig afval. Deze fracties moeten worden afgevoerd naar een inrichting die bevoegd is deze afvalstoffen te ontvangen.
Om verspreiding van het vrijkomende afval buiten de bouwplaats te voorkomen, dienen lichte afvalmaterialen te worden opgeslagen in afgesloten containers dan wel dient de bouwplaats te worden afgeschermd met een voor dit doel adequate afscheiding.
De opdrachtgever is er ten allen tijde voor verantwoordelijk en aansprakelijk dat zich geen bij de bouw vrijkomend afval buiten de bouwplaats bevindt en dat alle afval op de juiste wijze wordt afgevoerd.

Algemene Plaatselijke Verordening
Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden een weg te verontreinigen of te beschadigen en is het eveneens verboden bouwmaterialen op de openbare weg op te slaan, te bergen, te hebben of opgeslagen en geborgen te houden.

Wijzigingen in het bouwplan
Als u het bouwplan wilt wijzigen, is een nieuwe bouwvergunning nodig. Deze bouwvergunning geldt immers precies voor het bouwplan dat er nu ligt. Als de situatie zich voordoet dat u een wijziging moet aanbrengen, raden wij u aan tijdig contact op te nemen met de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Elburg. Het is niet toegestaan om in afwijking van de verleende bouwvergunning te bouwen.

Intrekken vergunning
Het college van burgemeester en wethouders kan deze vergunning bij een met redenen omkleed besluit intrekken zoals genoemd in artikel 59 van de Woningwet, als:
- de bouwvergunning is verleend op grond van onjuiste en onvolledige informatie;
- u niet hebt voldaan aan één of meer voorwaarden die aan de vergunning verbonden zijn;
- u binnen zes maanden na vergunningverlening nog niet met de bouwwerkzaamheden bent begonnen;

- u de bouwwerkzaamheden langer dan zes maanden hebt stilgelegd.

Overdraagbaarheid vergunning
Het is mogelijk uw vergunning over te laten schrijven op naam van iemand anders. Als u dat wilt, kunt u daar- voor een verzoek sturen naar burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Teruggave van leges
Indien u voor het aanvragen van een bouwvergunning (licht, regulier, 1e en/of 2e fase) leges hebt betaald kunt u schriftelijk verzoeken om 50% teruggaaf van de leges als deze bouwvergunning is ingetrokken en op het moment dat het verzoek wordt ingediend nog geen drie jaren zijn verstreken sinds de dagtekening van verle- ning van de bouwvergunning.

Vergunning vrij bouwen
Als u gelijktijdig met de bouwwerkzaamheden vergunning vrije bouwdelen wilt meebouwen, dient u hierover contact op te nemen met de afdeling Bouw- en Milieu van de gemeente. (tel 0525 - 688660).