Melexis Microelectronic Integrated Systems


Persbericht:

Melexis Business Outlook

Ieper, België ­ 26 november 2008 te 07.00 uur CET.

Als gevolg van de verlaagde productie van verschillende autofabrikanten en de daarmee gepaard gaande voorraadverminderingen van onze klanten, verwachten we dat de resultaten voor het vierde kwartaal 25 tot 30% lager zullen zijn ten opzichte van het vorige kwartaal .
Rekening houdende met de input die we via klanten, historische data en marktanalyses verkrijgen, verwachten we een algemene productieterugval van 5 tot 10% in 2009 in verhouding tot 2008. Vergeleken met de werkelijke dalingen in de wereldwijde autoverkoop, is dit de verwachting in het slechtste geval. De gegevens waarop wij ons baseren gaan terug tot 1982 en tonen aan dat de sterkste daling in de verkoop van personenwagens in 1991 plaats heeft gevonden. De verkoop viel toen ongeveer 3.3% lager uit dan in het voorgaande jaar. Tijdens de volgende grote beurscrisis van 1987, zakte de verkoop met 1% in vergelijking met 1986 en de totale verkoop in 1988 was hoger dan in 1987.

Melexis verwacht dat, zich baserende op het voorgaande en op een USD wisselkoers van 1.3, de inkomsten in 2009 stabiel zullen zijn in vergelijking met 2008 met herstel tijdens HY2.

Rudi De Winter, CEO van Melexis, verklaart:
"De algemene tendens om aan te dringen op toezeggingen met betrekking tot ontwikkeling en productie van groenere wagens met mogelijke ondersteuning van de overheid voor de automobiel industrie, is ook positief. Met zijn mature sensor- en actuatortechnologie, is Melexis uitstekend gepositioneerd om de voordelen van deze evolutie te oogsten."

Françoise Chombar, CEO van Melexis, voegt hieraan toe: "Melexis zal verdergaan met het in lijn brengen van de kostenstructuur met de uitdagende marktomstandigheden. We zijn net zo selectief in de aansturing van onze ontwikkelingsinspanningen naar die marktsegmenten toe die het best aansluiten op onze technologien en die de hoogste kansen op succes in zich dragen."

Financiële kalender

· Publicatie van de 2008 jaarresultaten op 12 februari 2009.

De bedrijfsresultaten zullen ook besproken worden tijdens een conference call op woensdag 26 november 2008 om 17 uur CET. Om deel te nemen aan de conference call, moet u zich eerst inschrijven via deze link: https://eventreg3.conferencing.com/webportal3/reg.html?Acc=882495&Conf=478104 . Na inschrijving krijgt u een conference call nummer, een user pincode, een conference pincode en instructies om deel te nemen aan de conference call. Omwille van veiligheidsredenen wordt gevraagd dat elke deelnemer aan de conference call zich individueel zou inschrijven.

U kan deze conference call nog tot 4 december 2008 herbeluisteren. Hiervoor belt u +32 2 290 17 05 en gebruikt u de toegangscode 818517.

Voor meer informatie kan u volgende persoon contacteren:

Karen van Griensven
CFO Melexis NV
Tel: +32 13 67 07 79
Fax: +32 13 67 21 34
Email: kvg@melexis.com


1 Melexis Financial Press Release gereglementeerde informatie

De firma
Melexis Microelectronic Integrated Systems N.V. (Euronext Brussels: MELE) is een mixed signal (analog en digital) halfgeleiderproducent. Onze kerncompetentie in het leveren van ICs voor auto-ektronica ondersteunt de expansie in Applicatiespecifieke Standaardproducten (ASSPs) voor toepassingen in industriële en consumentenelektronica. Melexis vervult enthousiast zijn rol als componentleverancier wiens innovaties, hoewel fysiek klein, een sleutelelement zijn in bijna elk systeem van onze klant. Bij Melexis geloven we dat "Small things make a big difference". Melexis' productenportefeuille omvat sensor, communicatie en actuator ICs en Appliciation Specific Integrated Circuits (ASICs). Meer informatie over Melexis is te vinden op http://www.melexis.com.

Disclaimer
Met uitzondering van die verklaringen die de historische resultaten van de firma weergeven, zijn de gemaakte verklaringen toekomstgericht.
De huidige resultaten kunnen fysisch verschillen van deze opgenomen in de toekomstgerichte verklaringen. Factoren die de oorzaak zouden kunnen zijn van eventuele verschillen met de verwachtingen, zijn o.a.: veranderlijkheid in vraag en aanbod die de inkomsten en de marktprijzen beïnvloeden, prijs en beschikbaarheid van siliciumgieterij, capaciteit voor onderaanbestedingscontracten voor assemblage en test om de financiële doelen en/of eisen voor reservevoorraden te bereiken risico's en oponthoud geassocieerd met het naar voor brengen van nieuwe productiecapaciteit of met leveringen van onderaannemers, timing en de marktaanvaarding van nieuwe producten, verhoogde onkosten die verbonden zijn aan introductie van nieuwe producten die kan resulteren in vertragingen of mislukking om bij te dragen in de inkomsten en winsten de bekwaamheid van de firma om zijn klant- en verkoperbasis te behouden en vertragen in en/of het onvermogen om het toegevoegde kapitaal te verhogen. In het geval er verschillen zijn in deze versie en de Engelse versie, moet de Engelse versie aangehouden worden.


---- --