Media alert

Personeelsplanning heeft geen vaste plek in organisatie

~ Planning wordt steeds belangrijker, maar merendeel bedrijven heeft geen officiële functie of afdeling voor planning ~

Maarssen, 26 november 2008 - Nederlandse bedrijven zijn verdeeld over waar de verantwoordelijkheid voor personeelsplanning zou moeten liggen. Uit onderzoek van Paralax, leverancier van planningsoftware, blijkt dat slechts ongeveer 1 op de 3 organisaties met meer dan 200 medewerkers een aparte functie of afdeling heeft voor personeelsplanning.

Het onderzoek, uitgevoerd door Heliview, werd gehouden onder bezoekers van het congres Rooster & Planning Tools 2008. Op de vraag 'Wie is in uw organisatie verantwoordelijk voor personeelsplanning?' antwoordde 35 procent met 'Afdeling planning'. De overige antwoorden zijn erg versnipperd: afdelingshoofden (15%), productieleiding (13%), HR- / personeelsafdeling (12%) en directie (8%).

In bijna een kwart van de gevallen is planning niet de formele taak van degene in de organisatie die ermee belast is. 43 procent van de ondervraagden vindt dat de verantwoordelijkheid zou moeten liggen bij een afdeling planning.

Personeelsplanning zal de komende tijd een belangrijkere rol krijgen in organisaties, denkt een de meerderheid van de ondervraagden. Maar liefst 77 procent verwacht dat het onderwerp relevanter gaat worden. Als voornaamste oorzaken worden genoemd een effectievere inzet van personeel (33%), toegenomen informatiebehoefte (17%) en hogere kosten van personeel (15%).

Rob Buikema, directeur van Paralax, ziet in de uitkomsten van het onderzoek de bevestiging dat personeelsplanning een ondergeschoven kindje is bij veel bedrijven: "Slechts een op de drie middelgrote en grote bedrijven heeft een eigen afdeling voor de planning. Bij de overige is de verantwoordelijkheid voor planning niet benoemd of decentraal geregeld, bij afdelingshoofden of de productieleiding. Planning wordt steeds belangrijker en bedrijven lopen tegen steeds meer zaken aan die planning ingewikkelder maken, zoals wet- en regelgeving op personeelsgebied, deeltijdmedewerkers en cao-verplichtingen. Daarnaast is gekwalificeerd personeel een schaars goed dat een steeds groter deel uitmaakt van de totale bedrijfskosten. Wij pleiten voor een centrale planner: een Chief Planning Officer (CPO), die ook deel zou moeten uitmaken van het managementteam van de organisatie. Alleen op die manier kun je het onderwerp de aandacht geven die het verdient en het maximale uit het personeelsbestand halen."

(354 woorden)