Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden

Op dinsdag 2 december 2008 is het schuldhulpbureau gesloten. Ook het telefonisch spreekuur vervalt. U kunt op woensdag 3 december tussen 9.00 en 10.00 uur weer telefonisch contact opnemen met de consulenten.

Wegwerkzaamheden T-splitsing Borgenweg / Dr. Kinglaan

Vanwege wegwerkzaamheden aan de rijbaan zal de T-splitsing Borgenweg / Dr. Kinglaan in Stadskanaal voor het doorgaande verkeer gesloten zijn vanaf maandag 1 december 2008. De werkzaamheden zullen enige weken in beslag nemen. U wordt omgeleid via verkeersborden.

Meer informatie: de heer B. Badoux, T (0599) 631 564.

Bekendmaking

Beleidsregels reclamedragers, sandwichborden en spandoeken

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 18 november 2008 de Beleidsregels reclamedragers, sandwichborden en spandoeken hebben vastgesteld. Deze beleidsregels vervangen de Beleidslijn `Driehoeksborden/sandwichborden- en spandoeken'.

De nieuwe beleidsregels treden 1 dag na deze bekendmaking in werking, dus op 27 november 2008. Ze liggen met ingang van vandaag zes weken lang ter inzage in het publiekbureau van het gemeentehuis.

U kunt de beleidsregels ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Aanwijzing wegen parkeren vrachtwagens

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 18 november 2008 hebben besloten de volgende wegen op industrieterreinen aan te wijzen waar geparkeerd mag worden met voertuigen langer dan zes meter (met inbegrip van de lading). Dit geldt gedurende de tijden waarop het verbod van artikel 5.1.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Stadskanaal 2008 van kracht is:

* Electronicaweg in Stadskanaal ter hoogte van en aan de zijde van de begraafplaats

* Mandenmaker, Touwslager en Zadelmaker in Stadskanaal
* Nijverheidslaan in Musselkanaal langs het Mussel-A-kanaal, aan de kanaalzijde

Dit besluit treedt in werking acht dagen na bekendmaking en dus op 4 december 2008. Het besluit ligt met ingang van vandaag gedurende zes weken ter inzage in het publiekbureau van het gemeentehuis.

Inzameling kleding

In week 49 en week 50 zamelt Werkstad B.V. kleding in. Zet de kleding in gesloten zakken om 8.30 uur aan de weg.

Routes:

maandag 1 december: Stadskanaal Noord, Waterland, Stadskanaal Centrum, Parkwijk en Industrieterrein
dinsdag 2 december: Stadskanaal Maarstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld, De Borgen en Vogelwijk
woensdag 3 december Musselkanaal en Ceresdorp
maandag 8 december Alteveer, Onstwedde en Smeerling dinsdag 9 december Mussel, Kopstukken en Vledderveen

Extraatje voor chronische zieken, gehandicapten en ouderen

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een laag inkomen kunnen voor het jaar 2008 een extra uitkering krijgen.

Wat is de hoogte van de bijdrage?

De bijdrage is 100,00 euro voor één rechthebbende en 150,00 euro voor twee of meer rechthebbenden per huishouden.

Wie komt in aanmerking?

Inwoners van de gemeente Stadskanaal die:

* 65 jaar of ouder zijn of

* 6 maanden of langer aaneen gebruik maken van thuiszorg of
* een Wmo-voorziening hebben (taxivergoeding, rolstoel, hulpmiddelen in woning, persoonsgebonden budget) of

* 80-100% arbeidsongeschikt zijn op medische gronden of
* een inwonend kind jonger dan 18 jaar met een chronische ziekte of handicap hebben

Welke inkomensgrens geldt?

Het netto gezinsinkomen mag maximaal 115 procent van de bijstandsnorm zijn. Het betreft uw inkomen in 2008.

Welke vermogensgrens geldt?

U komt niet voor de uitkering in aanmerking, als uw totale vermogen in 2008 meer bedraagt dan:

* 5.325,00 euro als u alleenstaande bent

* 10.650,00 euro als u gehuwd bent of samenwoont met een partner

Hebt u al een betaling ontvangen? Dan hoeft u niet weer aan te vragen

Diegenen die voor 2008 al een betaling hebben ontvangen kunnen niet weer aanvragen. Dit kan een automatische betaling zijn geweest op 5 november 2008. Of misschien hebt u al een aanvraag gedaan.

Aanvragen voor 1 maart 2009

De regeling heeft betrekking op de periode van 1 januari 2008 tot en met 31 december 2008. De aanvraag moet voor 1 maart 2009 binnen zijn. Een aanvraagformulier kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur afhalen bij het Loket Wonen Welzijn en Zorg in de A22, het bedrijfszamelgebouw aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal. U kunt het formulier ook telefonisch opvragen van 9.00 tot 12.00 uur, T (0599) 631 535.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 14 tot 21 november 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Belgiëlaan 1, het verwijderen van een asbesthoudende standleiding, d.d. 19 november

* Stuurhut 32, het uitbreiden van een woning, d.d. 19 november
* Tinnegieter 21, het plaatsen van twee gevelreclames, d.d. 20 november

Musselkanaal

* Telefoonweg 25A, het bouwen van een woning met garage, d.d. 19 november

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben ontheffing te verlenen aan:
* De heer H. de Rade, voor het geheel veranderen van een winkelruimte, plaatselijk bekend als Navolaan 15-11 in Stadskanaal, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nummer 11306 ged.

* De heer K. Bont, voor het uitbreiden van een woning en vernieuwen van een garage, plaatselijk bekend Beumeesweg 80A in Alteveer, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummers 844 en 1603.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.23 lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening. De stukken liggen ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk vanaf 26 november 2008 tot en met 8 januari 2009 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* Maatschap A. en B. Verhoeven, Barkhoornweg 25 te Ontswedde, inzake een tijdelijke opslag vaste mest op de locatie kadastraal bekend Onstwedde, sectie T, nummer 800.

* De heer J. Meijer, Jipsingboertangerweg 159 te Sellingen, inzake een tijdelijke opslag vaste mest op de locatie Braamberg, kadastraal bekend Onstwedde, sectie W, nummer 1029.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 7 januari 2009.

Terrasvergunningen/ontheffing sluitingstijden

De burgemeester maakt bekend dat op 21 november 2008 de volgende terrasvergunningen en ontheffing sluitingstijden zijn verleend aan:
* Café 't Mingelmouse, Menistenplein 10 Stadskanaal, twee terrassen
* Café De Twee, Hoofdstraat 14 Stadskanaal
* Grillhouse Pyramide Petit Restaurant, Menistenplein 3 Stadskanaal

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunning/ontheffingverlening, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

Meer informatie: de heer A. Stadman, T (0599) 631 655.
* 26 november 2008