Gemeente Nuth


Kompasgemeenten besluiten over te gaan tot eenmalige gift van ⬠50, -

Â

December is voor veel mensen een dure maand. Iets extraâs kunt u vast wel gebruiken. Zeker als u een bijstandsuitkering heeft, of een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dan komt u in aanmerking voor een gift van vijftig euro. Deze gift heeft geen invloed op uitkeringen en toeslagen. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

Heeft u een bijstandsuitkering?

Dan wordt het geld automatisch op uw rekening gestort. Ontvangt u géén bijstandsuitkering? Vraag de vijftig euro dan zelf aan bij uw gemeente.

Â

Op www.50eurovoorminima.nl kunt u snel en eenvoudig berekenen of u recht heeft op de gift. Hier is ook meer informatie over de aanvraag van het geld te vinden. Wie geen toegang tot internet heeft, kan ook telefonisch contact opnemen of even langskomen bij de gemeente.

Gift niet van invloed op uit keringen en toeslagen

Het kabinet wil mensen die het niet breed hebben een steuntje in de rug geven. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vijftig miljoen euro uitgetrokken voorhuishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. De staatssecretaris benadrukte eerder dit jaar dat de eenmalige gift van vijftig euro netto moet worden uitgekeerd en beslist geen invloed mag hebben op toeslagen. âMensen mogen door deze gift niet worden gekort op uitkeringen en toeslagen. Of niet meer in aanmerking komen voor regelingen van de bijzondere bijstand.âHet is mogelijk dat uit uw aanvraag blijkt dat u ook nog eens recht heeft op andere vergoedingen van de gemeente. Honderdduizenden huishoudens met een laag inkomen maken hier namelijk geen gebruik van. Zij laten het geld liggen, vaak omdat ze denken er niet voor in aanmerking te komen.

Â

Â

Informatie/contact

Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid www.szw.nl en op www.50eurovoorminima.nl. Ook vindt u informatie op de websites van de gemeenten Nuth, Simpelveld of Voerendaal of op onze eigen website www.isd-kompas.nl.

Â

Als u toch met iemand persoonlijk wilt spreken dan kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van Kompas U kunt hiervoor dagelijks tussen 09.00 uur en 12.00 uur bellen met telefoonnummer 045-5659125.

U kunt hier een aanvraagformulier opvragen of dit downloaden van onze website.