Gemeente Den Haag

Aanpak drugsoverlast Stationsgebied verlengd

(25 november)

Burgemeester van Aartsen heeft het gebied rond de Stationsweg aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat personen die overlast veroorzaken een verblijfsverbod kan worden opgelegd. Deze maatregel is nodig om overlast als gevolg van de aanwezigheid van handelaren en gebruikers van harddrugs tegen te gaan.

De maatregel maakt het mogelijk dat personen die overlast veroorzaken voor een periode van 24 uur en bij herhaling voor een, twee of drie maanden het gebied niet mogen betreden. De maatregel geldt voor een periode van zes maanden en gaat in op 1 december 2008 en eindigt op 1 juni 2009. De gebiedsaanwijzing geldt de hele dag (00.00-24.00 uur).

Het veiligheidsrisicogebied is uitgebreid met een vijftal straten (de Koningstraat tussen Boekhorstbrug en de Hoefkade met inbegrip van Fagelstraat, Slicherstraat, Kemperstraat en de Tullinghstraat). Dit en naar aanleiding van de evaluatie van de vorige periode. De kaart van het veiligheidsrisicogebied is te vinden op www.denhaag.nl/veilig.