Gemeente Den Haag

Den Haag voert campagne tegen zakkenrollers

(25 november)

Nu de feestdagen weer voor de deur staan start in Den Haag een anti-zakkenrolcampagne. De drukke feestdagen zijn een geliefde periode voor zakkenrollers. Gemeente Den Haag, politie, het ROC Mon3aan en het Jongeren Toezicht Team (JTT) werken samen om Hagenaars voor te lichten over het voorkomen van zakkenrollerij.

De campagne is een vervolg op de anti-zakkenrolcampagne van vorig jaar. Uit cijfers is gebleken dat de campagne in 2007 een positief effect had. Het aantal aangiften daalde van circa 100 aangiften per maand naar 35. Helaas was de daling slechts tijdelijk. Nadat de campagne gestopt was nam het aantal aangiften weer toe. Reden om opnieuw een voorlichtingscampagne te houden onder het motto 'Ben jij zakkenrolproof?'.

Dit jaar richt de campagne zich naast de binnenstad ook op de Haagse Markt en de Leyweg. Ook hier is zakkenrollerij een groot probleem. Op deze drukbezochte plekken geven voorlichtingsteams tips aan het winkelend publiek over het voorkomen van zakkenrollerij. De voorlichtingsteams bestaan uit studenten van het ROC Mon3aan en het JTT. Om aandacht te vragen voor zakkenrollerij rijden er speciaal bestickerde anti-zakkenroltrams en hangen er op een aantal drukbezochte plekken grote spandoeken.

Ook ondernemers worden betrokken bij de campagne. Een speciaal team van de politie gaat bij de ondernemers langs. Zij vragen de ondernemers om extra alert te zijn op zakkenrollerij tijdens de feestdagen.