Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

Nieuwegein, 26 november 2008

International Saskia Kosterink ISF Athlete Ambassador

Softbal-international Saskia Kosterink is één van de 12 softbalsters die door de International Softball Federation (ISF) is uitgekozen om deel te nemen aan het Athlete Ambassadors-programma van de wereldsoftbalbond. Het twaalftal ondersteunt de BackSoftball-campagne van de ISF, dat al geruime tijd bezig is voor de terugkeer van de Olympische status van het softbal en de terugkeer van de sport op de Olympische Spelen van 2016. De 12 uitgekozen speelsters vertegenwoordigen alle vijf continenten: Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië. Acht van de twaalf speelsters namen in Peking deel aan de Olympische Spelen. De keuze voor de 12 softbalsters is voortgekomen uit nominaties die bij de ISF zijn ingediend door de aangesloten bonden.

Saskia Kosterink komt sinds 2005 uit voor het Nederlands softbalteam en nam in augustus deel aan de Olympische Spelen in Peking. In 2005 en 2007 nam ze met Oranje deel aan het Europees kampioenschap en in 2006 maakte ze deel uit van de nationale ploeg tijdens het Wereldkampioenschap in China. Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in 2007 in Italië scoorde Saskia in de finale tegen het gastland het winnende punt, waardoor Nederland zich plaatste voor de Olympische Spelen van Peking.

De Amerikaanse Michele Smith, die tweemaal met Team USA het Olympisch goud veroverde (1996, 2000), is voorzitter van het internationale gezelschap.

De twaalf uitgekozen speelsters zijn: Lynn Alexander (Zuid-Afrika), Alison Bradley (Canada), Daniela Castelani (Italië), Luciola Figueroa (Puerto Rico), Gergana Handjiyska (Bulgarije), Saskia Kosterink (Nederland), Jessica Mendoza (USA), Chueh Ming-Hui (Chinese Taipei), Rubilena Rojas (Venezuela), Danielle Stewart (Australië), Zhou Yi (China) en Sibylle Züercher (Zwitserland).

Alison Bradley (2004, 2008), Daniela Castelani (2000, 2004), Saskia Kosterink (2008), Jessica Mendoza (2004, 2008), Chueh Ming-Hui (2008), Rubilena Rojas (2008), Danielle Stewart (2008) en Zhou Yi (2004, 2008) hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen.

In januari zullen de softbalsters op het hoofdkantoor van de ISF in Florida worden bijgepraat over de plannen van de Athletes Ambassadors. Zij zullen softbal vertegenwoordigen op verschillende internationale evenementen, maar ook speelsters ondersteunen.

Opvallend in deze selectie is het ontbreken van een vertegenwoordiger van Japan (Olympisch kampioen 2008).

Saskia Kosterink: "Het is een hele eer om hiervoor gevraagd te worden, en een "part of the team" mag zijn.(Back Softball Team)
Het is onwijs gaaf dat je andere softbalsters ontmoet, waarmee je nu mag samen werken om the one thing we all love terug te krijgen op het toernooi waar elke atleet naar toe wilt, De Olympische Spelen.
Het wordt hard werken, maar het is een hele mooie uitdaging om mensen te overtuigen wat voor een fantastische sport softbal is!"



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond