Ingezonden persbericht


Koppert Cress voert eerste VERS TOP 100 aan

De eerste Vers Top 100 is dinsdag 25 november gepubliceerd. Koppert Cress, een specialist in microgroenten, voert de lijst aan, gevolgd door HiFri en Meatless. HiFri levert een technologie waarmee verse frites en snacks zonder frituurvet maar met stoom worden bereid. Meatless produceert een vleesvervanger die in verse vleesproducten wordt verwerkt zonder dat consumenten verschil in smaak proeven.

De variatie in de top 3 staat model voor de variatie in de totale ranglijst van 100. Volgens de makers is de Vers Top 100 een prestigieuze, maar ook ietwat eigenwijze ranglijst die vanaf nu elk jaar de innovaties in de verswereld in beeld zal brengen. De lijst is vooral bedoeld als aanjager en inspiratiebron voor de verssector en als stimulans voor nieuwe kruisbestuivingen.

De redactie van de Vers Top 100 heeft na eigen research een fors aantal bedrijven geselecteerd. Hiervan is een kort profiel opgesteld op basis waarvan de onafhankelijke jury deze inzendingen heeft beoordeeld. Uiteindelijk heeft deze onafhankelijke jury de top 100 samengesteld. De gehanteerde criteria zijn: innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief, duurzaamheid.

De Vers Top 100, een initiatief van Denhatex Uitgeverij en Stijlmeesters, is terug te vinden in een glossy magazine. Naast het overzicht van de crème de la crème van de Nederlandse versgerelateerde sector bevat het magazine ook achtergrondverhalen en interviews met kopstukken uit de verssector. Overigens is de totale lijst van de Vers Top 100, met van elke kandidaat een kort profiel, ook te vinden op www.verstop100.nl.

Fotobijschriften:


1. Vertegenwoordigers van de Top 3 in de Vers Top 100 op een rij.


2. De Vers Top 100 is gepubliceerd in een glossy magazine met, naast de ranglijst, diverse artikelen over de verswereld.


3. Rob Baan, directeur van Koppert Cress ontvangt hier uit handen van José van Gerven, een van de acht juryleden, de award die bij de toppositie in de Vers Top 100 hoort.

Bij publicatie, naam van fotograaf vermelden a.u.b. : Fotografie: Rob Niemantsverdriet

Voor de pers -