Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 26 november 2008

Nieuwe gymzaal en sportaccommodatie voor Soesterkwartier

Aan de Dollardstraat in het Soesterkwartier komt een nieuwe gymzaal en sportaccommodatie. Het gaat om een combinatie van een gymnastieklokaal voor het basisonderwijs en een nieuwe kantine, kleed- en wasaccommodatie voor Korfbalvereniging Soesterkwartier. Het ontwerp van Han van Zwieten Architecten is gemaakt in nauw overleg met betrokkenen. Een van de belangrijkste resultaten van dit overleg is de zorgvuldige inpassing van het gebouw in het terrein.

Het oude gymnastieklokaal aan de Paulus Borstraat is hard aan vervanging toe, maar kan niet op de zelfde plek herbouwd worden vanwege ruimtegebrek. De kantine, kleed- en wasruimte van de korfbalvereniging aan de Dollardstraat voldoet ook niet meer. De gemeente bouwt daarom een gecombineerde accommodatie op het terrein van de korfbalvereniging. De oude kantine, kleed- en wasruimte van de korfbalvereniging worden gesloopt en op het terrein komt een nieuw gymnastieklokaal. De korfbalvereniging maakt tijdens trainingsavonden en wedstrijden in het weekend gebruik van de accommodatie.

Wethouder Kruyt (sport) en wethouder Eerdmans (onderwijs) zijn enthousiast over het plan: "In dit project laten we als gemeente zien dat we bewust en efficiënt met onze ruimte en gebouwen omgaan. Zowel de school en de korfbalvereniging zijn er mee geholpen. Door de goede samenwerking hebben we een resultaat neergezet waar we allemaal trots op kunnen zijn".

Ontwerp
Er is nadrukkelijk aandacht geweest voor het behoud van het groengordelgebied, door de functies in een gebouw te concentreren dat verder van de woningen ligt dan het huidige gebouw. Ook is er gelet op het zicht op het gebouw vanaf de Amsterdamseweg. Het gebouw wordt deels ingegraven en verpakt in een zandheuvel met gras.

Overleg met de buurt
Tijdens vijf buurtavonden konden direct omwonenden, basisschool 't Anker, het wijkbeheerteam, de vereniging en een aantal sleutelfiguren uit de wijk, meepraten. Eerst is het idee voor de accommodatie gepresenteerd, daarna het voorlopig en het definitief ontwerp. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen van bewoners. Zo komen er extra parkeerplaatsen en krijgt de papiercontainer van de vereniging een andere plek, uit het zicht van bewoners.

Noot voor de redactie,