Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 26 november 2008

Tilburg is mede-eigenaar van "Essent" dus net zo schuldig aan het vals uitknijpen van de Tilburgers via de energierekening!

Een aantal gemeentes waaronder Tilburg zijn eigenaar van Essent. Jaarlijks ontvangt de gemeente Tilburg daarvoor veel geld. Vorig jaar ontving de gemeente Tilburg nog het gigantische bedrag van 47 miljoen euro. Als Huijgen dan beweert dat Essent teveel in rekening heeft gebracht moet hij als wethouder van de gemeente Tilburg eens in de spiegel kijken. Ook pronkt hij met andermans veren, die van Burgerinitiatief Stadsverwarming Tilburg. Wethouder Huijgen noemt juist dit burgerinitiatief niet, maar alleen zichzelf en Burgemeester Vreeman. Jarenlang is Burgerinitiatief Stadsverwarming Tilburg tegengewerkt door de gemeente en juist dit burgerinitiatief heeft de fout bij de incasso's van de woningbouwverenigingen ontdekt en uitgezocht. Dit burgerinitiatief vindt het belangrijker dat de mensen die teveel hebben betaald hun geld per direct terugkrijgen dan in de media te willen scoren. De Lijst Smolders wil dat de gemeente Tilburg het teveel in rekening gebrachte geld nu gaat terugbetalen en moet de gemeente Tilburg maar zien hoe ze dit later met Essent gaan verrekenen. Beloftes daar hebben de Tilburgers niets meer aan, het is nu geen woorden maar daden. Verder zal door verkeerde "bemetering" de te hoge energierekening ook moeten worden terugbetaald. Ook daar zal de gemeente Tilburg met de billen bloot moeten als mede-eigenaar van Essent.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :


1) Gaat u als mede-eigenaar van Essent het teveel betaalde bedrag van ca 18 miljoen euro voorschieten en per direct terugbetalen aan de Tilburgers?
2) Gaat u zich niet verschuilen achter het smoesje dat deze mensen niet of moeilijk op te sporen zijn?
3) Gaat u per direct via de media de Tilburgers oproepen zich te melden die menen recht te hebben op teruggave?
4) Wat gaat u verder voor stappen ondernemen met het andere probleem, namelijk de verkeerde "bemetering"?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --