Docdata NV

docdata bouwt portfolio verder uit met online wijnhandel VillaVino

WAALWIJK, 26 NOVEMBER 2008 ­ Docdata fulfilment in Waalwijk gaat een nieuwe sector bedienen. Met de komst van VillaVino, een succesvolle internetwijnhandel, stort docdata zich op een nieuwe markt en voegt daarmee een nieuwe groep toe aan haar portfolio.

Wijnhandel via internet is een groeiende sector en VillaVino is één van de bedrijven die daaraan bijdraagt. Door de ervaring en flexibiliteit van docdata krijgt VillaVino de mogelijkheid om nog verder te groeien.

Voor docdata is de samenwerking met VillaVino een verdere realisatie van haar strategie: verdere ondersteuning van zowel e-tailers als retailers en uitbreiding van fulfilment voor nieuwe markten.

"De volgende stap in ons groeiproces vereiste een kwalitatieve en betrouwbare fulfilmentpartner met bewezen ervaring in e-commerce en die beschikt over de juiste schaalgrootte. Met docdata hebben wij een partner die voor VillaVino aan alle vereisten voldoet, zodat wij onze groeidoelstellingen kunnen realiseren. Daarnaast is docdata gewoon een prettige en flexibele club om mee te werken", zegt Pieter Blijenberg van VillaVino.

Jack Heijkans van docdata fulfilment voegt hieraan toe: "Wij zijn blij dat wij onze diensten kunnen inzetten t.a.v. fulfilment van flessen wijn. Een nieuwe activiteit is hiermee geboren."

Over VillaVino
VillaVino richt zich op de crossmediale verkoop en marketing van wijn. Internet is hierbij het speerpunt. Echter instrumenten als direct marketing, events, proeverijen (thuis, bedrijf) en loyalty programma's ondersteunen de marktpositie van VillaVino. Ook zijn er specifieke programma's voor het B2B-kanaal. VillaVino heeft inmiddels een voorname positie opgebouwd op de Nederlandse wijnmarkt.

Over docdata
DOCDATA N.V. is genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties:

Technologiebedrijf IAI (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:

· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen

· bewerken van zonnecellen en modules

· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:

· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

docdata fulfilment BV
Jack Heijkans, Managing Director
T: 0416 674 174
E: Jack.Heijkans@docdata.com

VillaVino
Pieter B. Blijenberg, Directeur
T: 033 2588 796
E: blijenberg@villavino.nl


---- --