Politie Amsterdam-Amstelland



Twee aanhoudingen in zaak van mishandeling agent / Waterlooplein (26/11/08)

De politie heeft dinsdag- en woensdagmorgen een man en een vrouw aangehouden die worden verdacht van mishandeling van een politieman op woensdag 1 oktober bij het metrostation Waterlooplein.

Enkele weken geleden werd voor deze zaak aandacht gevraagd in het opsporingsprogramma TerPlaatse van RTV Noord-Holland en in een opsporingsbericht bij AT5. Naar aanleiding van de uitzending kwamen verschillende tips binnen, onder andere via Meld Misdaad Anoniem. Gistermorgen hield het rechercheteam een 20-jarige man uit Duivendrecht in zijn woning aan. Vanmorgen werd een 18-jarige Amsterdamse in Zuidoost aangehouden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en zal de beide mannen verhoren voor openlijke geweldpleging, waarbij de agent licht gewond raakte. Van een derde verdachte zijn de personalia bekend. Diens aanhouding is op korte termijn te verwachten.

Gesignaleerde vrouw aangehouden / Lijnbaansgracht (26/11/08)

Bij een controle op de Lijnbaansgracht heeft de politie dinsdagmiddag rond drie uur een 62-jarige vrouw aangehouden. Zij bleek nog een celstraf van 2315 dagen, zes jaar en drie maanden, te hebben openstaan voor doodslag. De vrouw was veroordeeld voor de dood van een oud dametje in 1988 op de Tugelaweg. Na de aanhouding werd zij ingesloten op het politiebureau.
Verdachte mishandeling buschauffeur aangehouden / PH-Kade (26/11/08)

Rechercheurs van het district Centrum hebben maandag een 16-jarige verdachte aangehouden in verband met de mishandeling van een buschauffeur van lijn 22 op 29 juni j.l.. Het 40-jarige slachtoffer werd eind juni, ogenschijnlijk zonder aanleiding, bij een bushalte aan de Prins Hendrikkade door een buspassagier mishandeld. Van de mishandeling waren beelden beschikbaar door het beveiligingssysteem in de bus.

De arrestatie vond dan ook plaats nadat de verdachte van die bewakingsbeelden was herkend na uitzendingen in de opsporingsprogrammaâs Ter Plaatse en Opsporing Verzocht.