Ingezonden persbericht


Persbericht

E.ON maakt Brabant Water 'groen'

Rotterdam/Eindhoven, 25 november 2008

E.ON Benelux gaat met ingang van 1 januari 2009 de elektriciteit 'vergroenen' van het Brabantse waterleidingbedrijf Brabant Water N.V. (BW). Om dit te bekrachtigen vond op maandag 24 november de overdracht van een zogenoemd groencertificaat plaats.

Met zo'n 'productiecertificaat voor duurzame elektriciteit' kan Brabant Water aan zijn klanten en de buitenwereld tonen dat het volume van de elektriciteit dat het bedrijf gebruikt, duurzaam is geproduceerd.

Brabant Water, dat vrijwel heel Noord-Brabant van drinkwater voorziet, betrekt op dit moment 'grijze' elektriciteit. Het bedrijf wil echter zoveel mogelijk bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot en heeft om die reden gekozen om de grijze elektriciteit te 'vergroenen', zonder het lopende leveringscontract te wijzigen.

E.ON Benelux voorziet in deze behoefte door drie jaar lang 75.000.000 kWh per jaar aan groencertificaten te leveren in de op basis van door waterkracht opgewekte elektriciteit. In het Certificaat voor Duurzame Energie dat E.ON maandag officieel heeft overhandigd aan Brabant Water, wordt de energiebron nauwkeurig geformuleerd.

Media-informatie,