Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 26 november 2008

Aberdeen Research en Autodesk ontwikkelen nieuwe digital prototyping online tool

De Aberdeen Group, onderdeel van Harte-Hanks, heeft vandaag de beschikbaarheid van een nieuwe digital prototyping online assessment tool bekendgemaakt. Digital prototyping-software wordt onder andere gebruikt om realistische 3D-simulaties te maken, waardoor de gebruiker van de software een product kan analyseren, optimaliseren en valideren voordat het gefabriceerd is. Op deze manier kan het benodigde aantal fysieke prototypes tot een minimum beperkt worden.

De online assessment tool van de Aberdeen Group stelt bedrijven in staat hun grootste uitdagingen op het gebied van productontwikkeling in kaart te brengen en hun ontwerpen te toetsen aan de geldende industriële maatstaven. De tool geeft bovendien de potentiële tijd- en kostenbesparingen weer die door het volgen van best-in-class-praktijken gerealiseerd kunnen worden. Het eenvoudige beoordelingsprogramma, dat gebaseerd is op Aberdeen's PACE(TM)-onderzoeksmethodologie, analyseert het productontwikkelingsproces van een bedrijf en brengt in kaart op welk onderdeel het proces uitblinkt en waar nog winst te behalen valt.

De online-beoordeling duurt slechts 10-minuten. De gebruikers van de online tool ontvangen vervolgens een overzicht waarin staat hoe hun productontwikkelingsproces presteert ten opzichte van dat van andere bedrijven en hoe het eventueel verbeterd kan worden. De tool doet aanbevelingen op basis van eerder Aberdeen-onderzoek, dat de best pratices van vooraanstaande bedrijven op het gebied van design en engineering in kaart heeft gebracht.

Voor het opzetten van de online assessment tool werkte Aberdeen samen met Autodesk, dat bekend staat om zijn brede portfolio van digital prototyping-software. Aberdeen nam Autodesk in de arm vanwege zijn zeer uitgebreide kennis op het gebied van productdesign en ontwerptechnologie. Dankzij deze samenwerking kan Aberdeen bedrijven optimaal helpen bij het realiseren van de vooraf bepaalde best practices. De aanbevelingen die opgesteld worden op basis van de online tool geven bovendien nog een beeld van de individuele kosten- en tijdbesparingen die gerealiseerd kunnen worden als de geadviseerde best practices geïmplementeerd worden.

"De Aberdeen Group heeft een gebruikersvriendelijke online tool ontwikkeld waarmee ondernemingen snel hun eigen productontwikkelingproces kunnen evalueren" aldus Brenda Discher, senior director, Manufacturing Solutions bij Autodesk, Inc. "Niet alleen helpt dit nieuwe beoordelingsinstrument de grootste knelpunten te identificeren, maar het biedt ook concrete handvatten om de kosten- en tijdbesparingen te realiseren die bedrijven nodig hebben om betere producten sneller te bouwen."

Stephen Gold, President van Aberdeen, voegt daaraan toe: "Wij van Aberdeen zijn blij dat we bedrijven bij kunnen staan bij het verbeteren van hun productontwikkelingsproces. Met de Assessment Tool Series kunnen bedrijven de aansprekende resultaten van onze onderzoeken naar eigen inzicht en goeddunken gebruiken."


---