Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 november 2008

Matangi prijswinnaar internationaal kamermuziekconcours in Weimar

Het Matangi Quartet heeft de derde prijs gewonnen op het 5e Internationale Kamermuziek­concours JOSEPH JOACHIM 2008 in Weimar.

Na twee rondes wist Matangi één van de vijf finaleplaatsen te bemachtigen. De finale vond plaats op 15 november, met drie strijkkwartetten en twee pianotrio's. De eerste prijs werd gewonnen door het Pools/Duitse Quarrel Quartet, de tweede prijs ging naar het Duitse Leibniz Trio.

Matangi werd geprezen om zijn gevoel voor stijl, zijn geconcentreerde samenspel en de warme klank. De jury verklaarde dat het niveau van de prijswinnaars zeer dicht bij elkaar lag. Het Matangi Quartet ontving een speciaal compliment van de directeur van de Hochschule für Musik FRANZ LISZT in Weimar, organisator van het concours. Zij prees de bijzondere kwaliteit van de instrumenten van Matangi, die allemaal van Nederlandse makelij zijn. De cello en de eerste viool van het kwartet zijn in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Op 16 november vond de officiële prijsuitreiking plaats, waar de drie prijswinnaars een gezamenlijk concert verzorgden dat tevens werd opgenomen en live uitgezonden door de Mitteldeutschen Rundfunk. Matangi kon deelnemen aan dit kamermuziekconcours mede dankzij een bijdrage van de Stichting Cultuurfonds Soetelieve.

Dit persbericht is afkomstig van: het Matangi Quartet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiki Raposo de Haas, manager. Telefonisch: 06-41181002 of via e-mail: management@matangi.nl