Politie Amsterdam-Amstelland

Hashhandel en weedtelen; 5 aanhoudingen, 1450 kg hash in beslag genomen / (26/11/08)

Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche hebben maandag 24 november, 5 verdachten aangehouden in verband met grootschalige hashhandel en weedtelen. 1450 Kilogram hash met een straatwaarde van 2,9 miljoen euro werd in beslag genomen. De hash was vermoedelijk bestemd voor de Duitse markt. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.

Enkele verdachten zaten vermoedelijk ook in de hennephandel. Diverse kwekerijen zijn de afgelopen tijd opgerold, waaronder de grootste eerder deze maand. Deze plantage zat in een woning in Amsterdam Zuidoost. In vijf kamers stonden in totaal bijna 1000 plantjes Een 31-jarige hoofdverdachte is afgelopen maandag samen met zijn 29-jarige vriendin aangehouden in zijn woning in Amsterdam-Oost. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid en van witwassen. Drie auto's van de hoofdverdachte stonden op haar naam. En de politie vond losse plakken hasj in de woning.

De andere hoofdverdachte in het onderzoek is een 26-jarige man. Hij werd maandag opgepakt in een woning in Amsterdam West. Hij wordt ervan verdacht op verschillende locaties in Amsterdam Oost, Zuidoost en Diemen professionele hennepplantages te onderhouden. Behalve deze drie verdachten zijn er nog twee andere mannen aangehouden. Tevens werd op een stash plek een hoeveelheid van 1300 kilo hash aangetroffen.