Ingezonden persbericht


Stamppotfestival in Brasserie Le Relais

van december tot en met maart 2009:
Hollandse pot is hot: eigentijds, culinair en ook nog exquis!

Amsterdam, november 2008 ­ Stamppotten zijn oer-Hollands en horen bij de wintermaanden in Nederland. Boerenkool met worst, zuurkool met spek, hutspot met klapstuk en andijvie stamppot zijn de klassiekers in de Hollandse keuken. De komende maanden besteedt Brasserie Le Relais van Hotel de l'Europe op haar onnavolgbare wijze aandacht aan deze typisch Nederlandse wintergerechten tijdens de stamppotweken van december tot en met maart 2009. Chef de Cuisine Jean Jacques Menanteau serveert de 'pieper' gerechten ook nog eens in exquise variant.

Hollandscher kunnen we het niet maken
De keukenbrigade van Jean Jacques Menanteau geeft een bijzondere draai aan de stamppotten in Brasserie Le Relais. Zo kan men er terecht voor onder meer een stamppotje van venkel en spinazie met gebakken heilbot of een stamppot mosselen met gerookte paling in het groen en gefrituurde zuring. De veelzijdige Franse cuisinier heeft zich de afgelopen jaren ook de traditionele Hollandse pot eigen gemaakt; er staan deze winter dan ook de authentieke Hollandse gerechten als zuurkool, hutspot en andijviestamppot op de brasserie-kaart, met vooraf bijvoorbeeld een Noordzeevissoep en Hollandse kaas als nagerecht. En wie het echt compleet wil maken bestelt er een Heineken Bockbier bij. 'Hollandscher' kunnen we het niet maken!

Jenever in Freddy's Bar
Zo'n Hollandse pot is natuurlijk perfect vóór of na een bezoek aan Freddy's Bar van Hotel de l'Europe met een ruime keuze aan Heineken bieren en een reeks van bijzondere Hollandse aperitieven en digestieven, zoals verschillende soorten jenever.

Reserveren
Tijdens het stamppotfestival worden in Brasserie Le Relais van 12.00 tot 23.00 uur alle soorten stamppotten geserveerd die men maar kan bedenken voor ¤ 19,50. De prijs voor een drie-gangen menu is ¤ 32,50. Ook ideaal voor of na een theaterbezoek. Reserveren kan via telefoonnummer: (020)-53 11 777.

Hotel de l'Europe ligt in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 2-14. Het hotel (21 éénpersoonskamers, 56 tweepersoonskamers, 17 junior suites, 5 suites en één bruidssuite) is lid van The Leading Hotels of the World. Het restaurant Excelsior is lid van de Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van 37 toprestaurants in Nederland en België. Hotel de l'Europe staat voor 110 jaar historie, traditie en stijl en maakt van gastvrijheid een kunst. Bel voor reserveringen naar 020-53 11 779 of zie voor meer informatie www.leurope.nl.