Samenspel in ruimtelijke kwaliteit


Congres over Mooi Europa

AMSTERDAM, 20080805 -- Mooi Nederland is de vanzelfsprekende, maar ambitieuze opdracht die dit kabinet zich gesteld heeft. Maar een mooi Nederland hoort thuis in een mooi Europa. Maken onze buurlanden zich wel evenveel zorgen over ruimtelijke kwaliteit als wij? Welke instrumenten gebruiken ze om die kwaliteit te bevorderen of te behouden? En wat verstaan zij eigenlijk onder ruimtelijke kwaliteit en `schoonheid'? Wat kunnen wij leren van onze West-Europese collega's en wat kunnen zij van ons leren?

Over deze onderwerpen organiseert de Federatie Welstand op 26 en 27 november 2008 een internationaal congres. In een grondige studie worden de systemen van kwaliteitsborging van zeven West-Europese landen vergeleken. De resultaten worden op het congres gepresenteerd en toegelicht. Er worden 300 gasten verwacht uit binnen- en buitenland, waaronder burgemeester Thom de Graaff, gedeputeerde Co Verdaas, rijksbouwmeester Lysbeth van der Pol, oud Senatsbaudirektor Hans Stimmann (Berlijn), prof. John Punter uit Cardiff en prof. L. Nyström uit Stockholm. Ook minister Jacqueline Cramer (ruimtelijke ordening) is voor het congres uitgenodigd.

Tijdens het congres zal het initiatief genomen worden tot de oprichting van een internationale federatie voor Mooi Europa.

Samenspel. Borging van ruimtelijke kwaliteit in West Europa.
Internationaal Congres Federatie Welstand
26 en 27 november 2008





Ingezonden persbericht