Everest maakt SharePoint dynamisch met Aquima


DEN BOSCH, 20081126 -- Everest, aanbieder van consultancy en softwareoplossingen, heeft een innovatieve koppeling gerealiseerd tussen de wereldwijd toegepaste SharePoint portal van Microsoft en haar eigen Aquima Business Engineering suite. Met Aquima kunnen kennisintensieve bedrijfsprocessen en taken eenvoudig worden geautomatiseerd, zonder programmeerkennis. Everest ontwikkelde een speciale Aquima web part die zorgt voor de integratie met SharePoint. Door deze koppeling kunnen de voordelen van Aquima ook toegepast worden binnen een SharePoint omgeving.

Eric van den Bergh, business consultant bij Everest: "Wij signaleren dat steeds meer bedrijven gebruik maken van collaboration portals, waaronder SharePoint. Binnen SharePoint bestaat weliswaar de mogelijkheid om dialogen te programmeren, maar deze kenmerken zich door vele technische belemmeringen en bieden geen dynamiek. Daarom is de integratie van Aquima en SharePoint een logische stap. Door middel van deze integratie treedt Aquima buiten de kaders van huidige portalfunctionaliteiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vastleggen van productkennis om deze vervolgens actief te maken in de vorm van een adviesmodule.
Door de toevoeging van dynamische interacties en intelligente transacties met Aquima zijn gebruikers nu in staat kennisintensieve bedrijfsprocessen nog efficiënter in te richten."

Dynamische content met Aquima web part
De volledige turn-key oplossing is per direct beschikbaar, eenvoudig te installeren en binnen enkele minuten operationeel. Hiervoor zijn geen extra configuraties nodig. De ontwikkelde web part biedt Aquima-gebruikers de mogelijkheid om dialogen direct in hun SharePoint omgeving uit te voeren en heeft interactie met alle in SharePoint opgeslagen content. Hierdoor wordt de gebruiker tijdens de dialoog geholpen met extra informatie en wordt de gebruiksvriendelijkheid verhoogd. Het is tevens mogelijk documenten te maken in Aquima die opgeslagen worden in de SharePoint Document Library. Op die manier is het document direct toegankelijk voor andere gebruikers, waardoor efficiencyvoordelen worden behaald.

------------

Over Everest
Everest is een Nederlands softwarebedrijf opgericht in 1995. Everest levert Dynamic Business Proces Solutions op basis van de Aquima Business Engineering Suite (voorheen Everest Framework). Op basis van Aquima creëert Everest voor haar klanten dynamische bedrijfsprocessen, waarmee zij eenvoudig en tegen lagere kosten hun klanten kunnen bedienen en producten/diensten op maat kunnen leveren. Aquima wordt ingezet door banken, verzekeraars en overheden voor dienstverlening op maat: van de behoeftebepaling bij het eerste klantcontact tot en met de samenstelling en levering van producten.
Everest heeft verwacht middels de SharePoint koppeling ook andere branches te bereiken. Voor Microsoft partners is het zeer interessant om Aquima op te nemen in hun portal propositie. Everest is internationaal actief met meer dan 170 werknemers, met kantoren in 's-Hertogenbosch (hoofdkantoor) en Madrid. Meer informatie is te vinden op www.everest.nl en www.aquima.com.





Ingezonden persbericht