Restaurant Ludic, culinaire aanwinst voor Haarlem


HAARLEM, 20081126 -- Op de Grote Markt, in het centrum van Haarlem, is café-restaurant Ludic op 25 november jongstleden geopend. De naam Ludic (LUnch, DIner, Café) geeft de veelzijdigheid van dit nieuwe etablissement weer. Je kunt hier van 's morgens tot 's avonds laat terecht voor een lunch en diner maar ook voor een kop koffie met gebak of een borrel met whappaz (`wereldse heerlijke tapas').

Eigentijds interieur
Bij binnenkomst valt het oog direct op het stijlvolle interieur. De aankleding is strak en ingetogen in donkerbruin en wit. Het samenspel van deze kleuren vormt een harmonisch en fris geheel.
Het interieur kenmerkt zich verder door enkele in het oog springende objecten. Een opvallende rij witte lampen die doen denken aan grote lampionnen, verlichten de hele ruimte. De zachte comfortabele stoelen en banken in combinatie met de robuuste houten bloktafels geven het interieur een elegant en tegelijkertijd stoere uitstraling. De imposante bar van Ludic wordt omgeven door een glazen loopbrug en een glazen trap die naar de vide leidt (20 zitplaatsen), een bijzonder fraai decor.
Ontwerper Michel Ruijgrok van E.S.T.I.D.A tekende voor het interieur. Dit Amsterdamse designbureau ontwierp ook voor Restaurant Wonders (Bergen), The Tara bar (Amsterdam) en Sauna Ridderrode (Santpoort).

Topkwaliteit
In een ongedwongen sfeer weet Ludic de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en prijs. `Of je nu komt voor een snelle maaltijd of een uitgebreid diner, er wordt altijd gewerkt met dagverse producten', aldus eigenaar Imca van Nieuwburg. Samen met haar echtgenoot Hans, exploiteren ze meerdere restaurants in de omgeving van Haarlem.
`Met Ludic richten wij ons op een breed publiek; Haarlemmers, dagjesmensen, zakelijke gasten, theaterbezoekers, iedereen zal zich hier thuis voelen. Onze gastvrijheid en keuken moeten op alle fronten uitblinken, we gaan voor topkwaliteit!'

Pure en eerlijke keuken
In de keuken wordt op hoog niveau gekookt. Alle gerechten en patisserie zijn huisgemaakt.
De keukenbrigade staat onder leiding van Marc Wunderink, voorheen Chef-kok van restaurant De Hoop Op d'Swarte Walvis in Zaandam. Wunderink heeft een passie voor puur en eerlijk koken en dat proef je terug in de mediterrane gerechten op de kaart. Naast de vaste menukaart serveert Ludic ook whappaz en een Early Dinner menu (vanaf 17.00 uur).

Ludic is zeven dagen per week geopend.

Begin 2009 opent Ludic een tweede vestiging op de Beestenmarkt in Delft.

www.ludic-haarlem.nl





Ingezonden persbericht