Nieuwe fase aanbestedingsprocedure talentencampus en sibeliuspark Oss


Vier consortia gaan verder met concurrentiegerichte dialoog

BUNNIK, 20081126 -- Na de drukbezochte Industryday op 8 september schreven maar liefst zes consortia zich in voor de eerste fase van de aanbesteding van de Osse Talentencampus en het naastgelegen Sibeliuspark. Het totale project heeft een omvang van 100 miljoen euro en bestaat uit woningen, commerciële-, maatschappelijke-, onderwijsvoorzieningen en de inrichting van het openbaar gebied. De afgelopen weken heeft de selectiecommissie de zes aanbiedingen beoordeeld wat heeft geleid tot de selectie van vier consortia. Het betreft de volgende partijen:

* Consortium BAM Vastgoed
* Consortium Park&People bestaande uit Heijmans Vastgoed, Proper Stok, Brabant Wonen en Hendriks Bouw en Ontwikkeling
* Consortium Sampo bestaande uit Strukton Bouw & Vastgoed bv, en Ballast Nedam
* Consortium Bouwfonds MAB Ontwikkeling B.V. en Bouwbedrijf Berghege B.V.
Zonder uitzondering zijn dit landelijke topspelers met ervaring in vergelijkbare opgaven. In twee van deze consortia participeren Osse bedrijven. De vier geselecteerde consortia zijn inmiddels de volgende ronde van de aanbestedingsprocedure ingegaan. Een ronde waarin de dialoog centraal zal staan.


Dialoogfase

De komende vijf maanden gaan deze partijen met de gemeente Oss en de overige partners in de Talentencampus/Sibeliuspark in gesprek om de inhoud van het project te kunnen verscherpen en desgewenst de aanbieding daarop bij te kunnen stellen. Daarna komt elke kandidaat met een toegespitst plan voor de ontwikkeling en realisatie van de Talentencampus en het Sibeliuspark. De vier deelnemers presenteren dit plan in april 2009 als afronding van de dialoogfase. Direct daarna gaat de inschrijffase van start zodat medio 2009 tot gunning en aanbesteding kan worden overgegaan.

Het Vastgoedbedrijf van de gemeente Oss heeft het projectbureau draaier+partners ingeschakeld voor de projectleiding, het regisseren en het begeleiden van de aanbestedingsprocedure. draaier+partners heeft ervaring met grootschalige gebiedsontwikkelingen en de exploitatie en ontwikkeling van multifunctionele accommodaties.

Hart voor de stad

Met de projecten Sibeliuspark en Talentencampus wil Oss duurzame kwaliteit ontwikkelen, laten zien en uitdragen. In de Talentencampus Oss gaat het om nieuwe vormen van competentiegericht leren aansluitend bij talent in de breedste zin van het woord. Om het creëren van doorlopende leerlijnen van vmbo naar mbo, en mogelijk op termijn ook richting hbo. Om het stimuleren en ontwikkelen van eigentijdse en voor de jeugd aansprekende leeromgevingen, voor zowel binnenschools- als buitenschools leren. En om het ontwikkelen van nieuwe antwoorden op maatschappelijke problemen zoals voortijdige schooluitval en daaraan gerelateerde problematiek zoals verminderde kansen op de arbeidsmarkt.De koppeling met de overburen - het Sibeliuspark - is een logische. Een prachtig park midden in de stad, met de Talentencampus als goede buur. Een open karakter; ruimte voor rust, evenementen, sport, wonen. Door Talentencampus Oss en Sibeliuspark in één adem te noemen en te ontwikkelen, krijgt het gebied de kracht en de uitstraling die het verdient. Met oog voor de mens, met hart voor de stad.