Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 20 november 2008

Hoe stoer ben jij eigenlijk?
Doe mee aan jeugdclub De Waterratten in het Ilperveld bij Landsmeer

Het eerste jaar zit van Jeugdclub de Waterratten zit er bijna op. Een groep kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar hebben afgelopen jaar volop meegewerkt in de natuur. Want er is hartstikke veel te doen en nog veel meer te beleven in het Ilperveld. Je kunt er namelijk niet wandelen of fietsen.. en daarom gaan we er regelmatig op uit met een van onze boten. Soms mag je (onder begeleiding) zelf varen!

Op woensdag 26 november om 13.30-15.30 komen we weer bij elkaar en jij mag mee! We brengen je met de boot naar het bosje van Dasia. Daar gaan we takken en berkenboompjes trekken want het Ilperveld moet 'open' blijven voor de bijzondere vogelsoorten die er leven. Belangrijk werk dus. We gaan ook spulletjes verzamelen voor het maken van een kerststukje op een woensdag in december. Dat kan dan mooi drogen in de tussentijd. Verder drinken we gezellig chocolademelk samen en pssst... je vader of moeder mag ook mee!

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel, tel. 088- 006 44 55. Je kunt voor ¤ 17,50 een strippenkaart kopen voor alle Waterrattenbijeenkomsten en we gaan het hele jaar door. Het is echt hartstikke leuk en er is professionele begeleiding aanwezig. Trek wel warme kleding aan, waterdichte schoenen of laarzen en neem je beste humeur mee.

Bezoekerscentrum Ilperveld is gelegen aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer ca. 6 km. van station Amsterdam Centraal.