Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 25-11-2008

Televisie
EÉNVANDAAG
Uitzending woensdag 26 november
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EÉNVANDAAG WOENSDAG 26 NOVEMBER

Te zware patiënt niet geopereerd
"Gaat u eerst maar een paar kilo afvallen, pas dan kijken we of we u gaan helpen". Het lijkt erop dat dikke mensen in een vicieuze cirkel terecht gaan komen op het moment dat ze medische hulp nodig hebben. Maar waarom stuurt een arts een dik iemand weg?

Geen uitweg conflict Havenpensioenen
Ruim 36.000 Nederlandse havenwerkers zijn diep teleurgesteld. Optas, het voormalige havenpensioenfonds dat vorig jaar juni voor 1,3 miljard euro is overgenomen door verzekeraar Aegon, heeft maximaal 350 miljoen euro geboden om de pensioenen van tienduizenden gedupeerde (oud-) havenwerkers te verbeteren. En dat is nog niet eens een kwart van het gevraagde bedrag. Zelfs bemiddelaar Elco Brinkman ziet geen uitweg meer in het conflict tussen de arbeiders en verzekeraar Optas. Hoe moet het nu verder?

Portret Dick Jol
Een portret van Dick Jol over het merkwaardige einde van zijn grote fluitcarrière. Hoe kijkt hij terug op het einde van zijn lange scheidsrechtersloopbaan? In de uitzending van EÉNVANDAAG van woensdag 26 november een portret van de voormalig Nederlandse leidsman.

Onderwerpen onder voorbehoud.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl.