Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- EMBARGO TOT WOENSDAG 26-11-2008, 15.00 UUR -

PCOB: "Gebruik ervaringsdeskundigheid 50-plusser"
Algemene ledenvergadering PCOB

In zijn najaarsrede roept Dick Corporaal, de landelijk voorzitter van de PCOB, op tot eigentijdse antwoorden op de problemen van de Nederlandse economie. "Wat wij nodig hebben, heeft vooral te maken met herstructurering en innovatie." Corporaal spreekt zijn najaarsrede uit tijdens de Algemene Vergadering van de PCOB.

Corporaal wijst op de wereldwijde gevolgen van de kredietcrisis. Wij zijn niet gewend om te gaan met tegenslagen. "Onze welvaart groeide, weliswaar met groeistuipen, maar het ging 'excelsior'. Het leek of er geen einde aan kwam." Nu we tegen de grenzen van de groei aanlopen, roept Corporaal juist de 50-plussers op het voortouw te nemen: "De 50-plussers zijn ervaringsdeskundigen. Misschien is die ervaringsdeskundigheid op een of andere manier te gebruiken bij het zoeken naar oplossingen voor de huidige problemen".

Ook legt de PCOB-voorzitter de vinger bij de gevolgen van de veranderingen in samenstelling van de bevolking. "De komende 15 jaar zullen 270 van de huidige 443 gemeenten met terugloop in bevolkingsaantal te maken krijgen. Dat vraagt een andere manier van kijken naar plannen voor de toekomst, want de leefbaarheid van gebieden staat op het spel."