Politie Limburg-Noord

Verkeershandhavingsteam controleert samen met belastingdienst in Venlo


Datum: 26-11-2008
Tijd bericht: 14:21
Plaats: Venlo
Bij een verkeerscontrole in Venlo hebben politie en belastingdienst verschillende overtredingen geconstateerd, waarvan proces-verbaal werd opgemaakt. Bij de controle werd door de belastingdienst voor een bedrag van ¤ 18.000,= aan betalingen geïnd, terwijl er zes voertuigen in beslag werden genomen en van de 408 voertuigen die werden gescand, gaven er 248 een 'hit'.

De belastingdienst zette bij deze controle de scanapparatuur in, waarmee vooraf ingeprogrammeerde kentekens kunnen worden opgespoord. Er werden 408 passerende voertuigen door de scanapparatuur gecontroleerd, waarbij 248 maal een signaal gegeven werd dat het voertuig genoteerd stond. Bij controle van die voertuigen en de berijders werd in totaal voor een bedrag van ¤ 18.000,= aan openstaande belastinggelden geïnd. Zesmaal werd beslag gelegd op het voertuig, waarbij de eigenaar binnen een afgesproken termijn zijn betaling zal moeten doen. Doet hij dat niet, dan wordt zijn voertuig daadwerkelijk in beslag genomen. Daarnaast werden twee voertuigen daadwerkelijk in beslag genomen.

Het Verkeershandhavingsteam bekeurde zes automobilisten voor diverse overtredingen en de parketpolitie inde een bedrag van ¤ 140,60 aan betalingen van openstaande boetes. Bij een gehouden snelheidscontrole op de Weselseweg passeerden 3181 voertuigen de radarauto, waarvan er 800 de snelheid van 50 km/u overschreden. Dit betekent dat 25% van de voertuigen te hard reed. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.