Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
26 november 2008


--Persbericht-

Oost Gelre aan de slag met Circumvallatielinie

Het College van B&W zal de gemeenteraad tijdens de komende raadsvergadering van 16 december 2008 voorstellen een project op te starten met als doel voorbereidingen te treffen voor de bescherming, ontwikkeling en het beheer van de Circumvallatielinie. Het raadsbesluit omvat dus geen inhoudelijke beslissingen over de Circumvallatielinie. Juist daarover wil de gemeente de komende tijd graag met alle direct betrokkenen in gesprek gaan.

Op 2 oktober 2008 heeft de Commissaris van de Koningin, de heer Cornielje, het beschermheerschap van de Circumvallatielinie op zich genomen. Hij onderkent het unieke karakter van de linie en de mogelijkheden die er liggen om de linie onderdeel te laten zijn van Groenlo Vestingstad. En in het verlengde daarvan de kansen om de economische ontwikkeling van Oost Gelre en Groenlo in het bijzonder een impuls te geven.

De Circumvallatielinie is aangelegd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, tijdens de verovering van Groenlo door prins Frederik Hendrik. De linie loopt in een grote ring rond Groenlo, o.a. via Lievelde en Zwolle. De linie zit dus al bijna 400 jaar in de grond, soms zichtbaar, vaak onzichtbaar. Wat de Circumvallatielinie uniek maakt is dat deze voor het grootste deel nog intact in de bodem aanwezig is, in agrarisch gebied.

De aanwezigheid van de linie biedt veel kansen voor de ontwikkeling van het buitengebied, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme. De gemeente wil graag met alle betrokkenen en in het bijzonder met de grondeigenaren praten over de ontwikkeling, bescherming en het beheer van de Circumvallatielinie en heeft daarvoor drie informatiebijeenkomsten gepland:

. Donderdag 8 januari om 20.00 in Cultureel Centrum De Bron te Groenlo . Maandag 12 januari om 20.00 in Basisschool St. Ludgerus te Zwolle . Woensdag 14 januari om 20.00 in Erve Kots te Lievelde

Inwoners die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van de Circumvallatielinie zijn dan van harte welkom. Wie meer informatie over de Circumvallatielinie wil hebben kan terecht op de website www.circumvallatielinie.nl.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.


-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --