Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 26 november 2008

Voor het eerst echtpaar uitverkoren voor prestigieuze prijs

Peter en Wilma Vriend samen RECRON Ondernemer van het jaar 2008

De heer en mevrouw Vriend van Campingpark de Bongerd (Tuitjenhorn) hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van RECRON de prijs voor 'Ondernemer van het jaar 2008' in ontvangst genomen. De prijs is hen woensdag 26 november overhandigd door mevrouw Geke Faber, voorzitter van RECRON. De heer en mevrouw Vriend krijgen de prijs, omdat ze een uniek vrijetijdsbedrijf op een onverwachte plaats hebben ontwikkeld en een voorbeeld voor hun branchegenoten zijn.

Speciaal dit jaar is dat er een echt ondernemersechtpaar is uitverkoren. Voorgaande jaren ging de prijs naar een individu, maar juist de combinatie van de inspanningen van Peter en Wilma Vriend is enorm inspirerend voor vakgenoten. Wilma en Peter Vriend zijn vrijetijdsondernemers in hart en nieren en eigenaren van Campingpark de Bongerd in Tuitjenhorn (Noord-Holland).

Uniek bedrijf
Ooit begonnen de ouders van Wilma een camping in hun boomgaard met als thema 'de boomgaard'. In het restaurant hangt een prachtige levensboom (gedroogde takken) met foto's van generaties. Het bedrijf ligt op een behoorlijk afgelegen plek, die geen enkele garantie biedt tot succesvol opereren. Het park is in de loop der jaren ontwikkeld en doorontwikkeld en dit is niet beperkt gebleven tot het campingpark. Het ondernemende echtpaar heeft ook dagrecreatie op het park ontwikkeld. Het campingpark had met het oude systeem 5 sterren bij de ANWB classificatie. Afgelopen jaar was dit een 9,3 volgens het nieuwe systeem. In 2000 werd het park uitverkoren tot Camping van het Jaar. En de afgelopen twee jaar behoorde het tot de één na beste camping in Europa. Het sanitair is op topniveau, camping is parkachtig aangelegd met moderne voorzieningen. Een aantal jaren geleden werd De Holle Bolle Boom geopend. Indoor speelplezier voor kinderen tot 12 jaar. Juni jl. werd Holle Bolle Plons geopend: indoor waterplezier in een gethematiseerd bad. Met de nieuwste technische snufjes achter de schermen. Innovatief, creatief, enthousiast, ondernemend! Dat zijn Wilma en Peter Vriend. Ook voor de komende jaren liggen de plannen alweer klaar voor uitbreiding van hun park (35 ha). Uiteraard weer op hun thema doorgeborduurd. Beiden zijn helemaal weg van Disney en daar hebben ze dan ook uren samen doorgebracht om hun eigen plannen vorm te geven. In It's a small world hebben ze wel 50 keer gezeten voor ze wisten hoe ze het wilden. Overal hebben ze digitale trucjes toegepast voor speciale effecten. Zelfs in Holle Bolle Buiten (in de minigolfbaan). De 9e hole is er wel, maar je vindt hem niet.

De prijs
De prijs 'Ondernemer van het jaar' bestaat uit een bronzen sculptuur (wisseltrofee) in combinatie met een oorkonde en een kleinere sculptuur die de winnaar mag houden. De sculptuur is gemaakt door Kornelia Northolt-Madej, echtgenote van de eigenaar van het Recreatiecentrum Scheldeoord (Baarland, Zeeland), RECRON-lid. De trofee geeft een beeld van de vogel uit het RECRON logo met aan de ene kant een vrouwengezicht en aan de andere kant die van een man. Dit staat voor de winnaar die zowel een man als een vrouw kan zijn. Maar ook voor de menselijke kant van de ondernemer.

Een jury, bestaande uit Joep Thönissen, directeur van RECRON, Geke Faber, voorzitter RECRON, en Ronald van der Zijl, winnaar van de titel 'Ondernemer van het Jaar 2007', boog zich over de nominaties. Ze beoordeelden de voordrachten op basis van de volgende criteria:


- een bijzondere prestatie in het kalenderjaar door de ondernemer of onderneming
- jarenlang blijk van gedegen kwalitatief ondernemerschap
- de introductie van innovatieve ideeën of producten op het bedrijf

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 1.900 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

Noot voor de redactie (