Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, 26 november 2008

Orange babies lanceert nieuwe TV-commercial

Vlak voor Wereld Aids Dag ( 1 december) vraagt Orange Babies opnieuw aandacht voor het lot van talloze hiv-positieve zwangere vrouwen in Afrika. Zo lanceert zij vandaag een indrukwekkende televisiecommercial die de start markeert van een campagne in de aanloop naar een bijzonder jaar. In 2009 viert Orange Babies namelijk dat het precies tien jaar geleden is dat de organisatie werd opgericht.

Vooral in Afrika eisen hiv/aids hun dodelijke tol en elke dag vallen er talloze slachtoffers. Orange Babies zet zich in zuidelijk Afrika al bijna tien jaar in om zwangere vrouwen met hiv en hun baby's te helpen. Met als belangrijkste prioriteit het voorkomen van de overdracht van het hiv-virus van moeder op kind. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Daarnaast wil Orange Babies zo veel mogelijk mensen bewustmaken van de gevolgen van hiv/aids in Afrika.

"Uiteraard is hulp hierbij onmisbaar. Daarom roepen wij iedereen óók dit jaar op om de prachtige kinderen van Afrika te helpen. Door donateur te worden van Orange Babies of een bijdrage te storten op gironummer 1105. Want iedere bijdrage kan een baby redden", zegt Caroline Tensen, ambassadeur van Orange Babies. "We hebben in de afgelopen jaren veel bereikt, maar dit betekent niet dat we tevreden achterover kunnen leunen."

De film van Orange Babies vertelt het verhaal van hiv-geïnfecteerde zwangere vrouwen in Afrika door middel van mooie, maar confronterende beelden geschilderd op de buiken van de vrouwen. Zo wordt ons duidelijk hoe hard de realiteit is voor deze moeders en hun ongeboren kinderen.

Baba Sylla, Directeur van Orange Babies: "Ongeacht dat deze vrouwen besmet zijn, hebben zij het recht net als iedere moeder om een gezond kind te krijgen. Met deze film willen we zo veel mogelijk mensen ervan bewustmaken dat zich nog steeds elke dag in Afrika een ramp voltrekt. Hieraan moet én kan iets gedaan worden."

Credits tv-commerical

De televisiecommercial kwam tot stand met medewerking van:


· Bonanza Films (Amsterdam)


· Condor (Amsterdam)


· Tone of Voice (Amsterdam)


· Pierre Bokma


· AmICollective (Kaapstad)


· Ogilvy (Amsterdam)


· Orange Babies

Over Orange Babies

Orange Babies is een stichting die als belangrijkste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Door concrete, meetbare acties die bijdragen aan het reduceren van het aantal geïnfecteerde én zwangere vrouwen met hiv en hun baby's een steuntje in de rug geeft. Orange Babies werkt aan dit doel met de hulp van diverse vooraanstaande mensen in onder andere de wereld van mode, entertainment en sport en door het organiseren van diverse evenementen. Orange Babies voert sinds oktober 2007 het CBF-keurmerk en voldoet hiermee aan de strenge criteria die het Centraal Bureau Fondsenwerving aan goede doelen stelt. Voor meer informatie: www.OrangeBabies.com

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie (