Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 25 november 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Het veranderen van een schoolgebouw in hotel aan de Singel 52 te RvdM Delfzijl

- Ingediende zienswijze gegrond verklaren;

- Bouwvergunning en vrijstelling onder voorwaarde verlenen. 2 Wijzigen CAR/UWO MJ Bijgaand conceptbesluit tot wijziging van de CAR/UWO conform vaststellen.
3 Infobrief Inburgering MJ 1. De infobrief Inburgering vaststellen
2. De infobrief Inburgering in het kader van de Informatieplicht aan de raad zenden.
4 Harmonisatie minimabeleid Loppersum, Appingedam en Delfzijl MJ Ten aanzien van de nota Vervolg harmonisatie minimabeleid de raad voorstellen:
1. Alle besluiten voorgestel in het eerste deel van de nota vaststellen etc
2. de besluiten 1,2,5,6,7, en 9 vaststellen etc
3. De besluiten 3 en 4 van het tweede deel van de nota vaststellen voor de periode van 1 jaar, waarna naar aanleiding van een evaluatie verlenging overwogen wordt.
4. Besluit B van het tweede deel van de nota niet vaststellen. De extra beschikbare middelen voor armoede bestrijding zullen breder worden ingezet dan alleen het minimabeleid. 5. Besluit 9 aan te passen tot "De ISD NO opdracht te geven zodra er zicht is op overschrijding van de budgetten voor het minimabeleid, de situatie aan de raad voor te leggen" Vervolgens dit besluit vast te stellen.
5 Legesverordening 2009 JB De raad voorstellen tot het wijzigen van de tarieven op grond van diverse redenen zoals in de toelichting genoemd en hiervoor de "Verordening op de heffing en de invordering van leges 2009" vast te stellen. 6 Verordening onroerende zaakbelastingen 2009 JB De raad voorstellen tot aanpassing van de Verordening Onroerende zaakbelastingen met betrekking tot het vaststellen van de tarieven voor 2009 (in perc. van de heffingsmaatstaf) als volgt:
- a. de gebruikersbelasting 0,2492%

- b. de eigenarenbelasting: bij woningen 0,1456%; bij niet- woningen 0,3116 %
7 Verordening Toeristenbelasting 2009 JB 1. De tarieven voor Toeristenbelasting met ingang van 1 jan. 009 te bepalen op 1,- (was 0,50) zijnde het tarief per persoon per nacht en 120,- (was 60,-) zijnde het tarief voor de vaste ligplaatsen, c.q. standplaatsen.
2. De controle op de toeristenbelasting structureel in te voeren en ten aanzien van de volledigheid van het aantal belastingplichtigen de controle te verscherpen
3. Ten einde de punten 1 en 2 te bewerkstelligen de raad voorstellen tot het vaststellen van de "Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2009"
8 Productenraming 2009 JB Het vaststellen van de productenraming 2009

9 Aanwijzing zon- en feestdagen waarop de winkels in het jaar 2009 in JB Delfzijl geopend mogen zijn.
Instemmen met het aanwijzen van 12 zon- en feestdagen in 2009 waarop de winkels in Delfzijl open mogen zijn, zulks conform voorstel. 10 "Controleprotocol Accountantscontrole"en benoeming JB proceseigenaar en procesgroep "Rechtmatigheid"

- Kennisnemen van het controleprotocol

- Aanwijzen van de concerncontroller als Proceseigenaar Rechtmatigheid

- Instellen van de procesgroep rechtmatigheid. 11 Kadernota "Sport en bewegen. Samen meedoen in en voor Delfzijl TvdV 2008-2012" (excl. uitvoeringsplan 2009)
1. Instemmen met de kadernota "Sport en Bewegen. Samen meedoen in en voor Delfzijl 2008-2012"
2. De kadernota ter vaststelling aanbieden aan gemeenteraad. 12 Rapportage Inspectie Buitenschoolse opvang Kids 2b te Farmsum TvdV Delfzijl
1. Niet handhaven conform advies GGD en Kids2b hierover berichten conform bijgevoegde conceptbrief
2. Inspectierapport BSO Kids2b Farmsum van 29 september 2008 ter kennisgeving aannemen.
13 Algemene Subsidieverordening gemeente Delfzijl TvdV 1. Conform bijgaand voorstel de "Algemene Subsidieverordening gemeente Delfzijl " ter vaststelling aanbieden aan de gemeenteraad
2. Bijgaande"Beleidsregels Algemene Subsidieverordening" voor kennisgeving aannemen
3. Het raadsbesluit publiceren in de Eemsbode van woensdag 24 dec. 2008.

---- --