Volker Wessels Stevin NV

Persbericht: BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR VolkerWessels

De Raad van Commissarissen van VolkerWessels maakt bekend dat de heer Gerard van de Aast (51 jaar) per 1 januari 2009 is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels. Daarnaast is per 1 januari 2009 de heer Alfred Vos (39 jaar) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van VolkerWessels.

De heer Van de Aast is nu lid van de Raad van Bestuur van Reed Elsevier waar hij verantwoordelijk is voor de activiteiten van Reed Business. Hij heeft een bouwtechnische opleiding doorlopen en ruime internationale ervaring op het gebied van (projectmatige) business-to-business activiteiten. Hij volgt de heer Herman Hazewinkel op die, per 1 januari 2009, na 16 jaar bestuurslidmaatschap (waarvan ruim 10 jaar als voorzitter) terugtreedt uit de Raad van Bestuur en toetreedt tot de Raad van Commissarissen van VolkerWessels.

De heer Alfred Vos heeft ruime internationale ervaring als professioneel opdrachtgever in de bouw- en installatiesector. Hij is momenteel werkzaam als Chief Operating Officer Europe van AMB Property Corporation. Hij volgt de heer Andries de Jong op, die na een dienstverband van bijna 35 jaar, waarvan ruim 9 jaar als bestuurslid, per 31 december 2008 terugtreedt uit de Raad van Bestuur. Andries de Jong blijft nog als adviseur van de Raad van Bestuur bij VolkerWessels betrokken.

Per 1 januari 2009 bestaat de Raad van Bestuur van VolkerWessels uit de heren Gerard van de Aast (voorzitter), Dick Boers, Jan Kees de Pagter en Alfred Vos.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Adri Baan, spreekt namens aandeelhouders en commissarissen zijn dank uit voor de grote, langjarige bijdrage die Herman Hazewinkel en Andries de Jong hebben geleverd aan de ontwikkeling van VolkerWessels. "Wij zijn blij dat beiden in andere functies nog beschikbaar blijven voor de onderneming. Wij verwelkomen Gerard van de Aast en Alfred Vos van harte als voorzitter respectievelijk lid van de Raad van Bestuur. Beiden zijn ervaren en energieke bestuurders die samen met de zittende leden van de Raad van Bestuur goed in staat zijn om verder vorm te geven aan de succesvolle ontwikkeling van VolkerWessels".