Gemeente Schermer


Boodschappenbus rijdt in Beemster, Schermer en Zeevang

26-11-2008

In elke gemeente is er één keer per week een rit. Op dinsdagochtend kunnen inwoners van Schermer naar Troefmarkt De Reus in Grootschermer. Woensdagmiddag rijdt de BoodschappenBus in Zeevang en wordt de Plus supermarkt in Oosthuizen bezocht. Op donderdagochtend kunnen inwoners van Beemster naar Super de Boer in Middenbeemster.

Gratis

Een rit met de BoodschappenBus naar de dichtstbijzijnde supermarkt is tot en met 1 maart 2009 voor iedereen gratis! Daarna kost een rit voor niet-abonnees van Aangenaam/WonenPlus ¤ 1, - (uit en thuis). Abonnees van Aangenaam/WonenPlus kunnen ook na 1 maart 2009 kosteloos gebruikmaken van de BoodschappenBus.

Wie mee wil met de BoodschappenBus kan zich aanmelden bij Aangenaam/WonenPlus tot uiterlijk één dag voor vertrek 12:00 uur. Het telefoonnummer is (072) 502 0400; bereikbaar van 09:00 tot 12:00 uur.

Vrijwilligers zijn welkom

De BoodschappenBus maakt gebruik van de schoolbus van de Lourdesschool uit Westbeemster. De chauffeurs en de begeleiders zijn vrijwilligers van Aangenaam/WonenPlus. "Iedereen die ook bij de BoodschappenBus wil helpen, is van harte welkom bij ons", zegt Judith van Ophem van Aangenaam/WonenPlus. "Belangstellenden kunnen mij bereiken via telefoonnummer (072) 502 04 00. Ook staat er informatie op onze website. Dat is www.aangenaamwonenplus.nl."

Organisatie

De BoodschappenBus is een initiatief van de gemeenten Beemster, Schermer en Zeevang in het kader van het project De Verbinding. Dit project wordt met subsidie van de provincie Noord-Holland ondersteund en heeft als doel de zorg- en dienstverlening aan mensen met een fysieke of psychische beperking verbeteren. De uitvoering van de BoodschappenBus is in handen van Aangenaam/WonenPlus.

Zie voor meer informatie over De Verbinding www.wwz-nh.nl (praktijk - WWZ-pilots 2007-2009 in landelijk gebied).