Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 26 november 2008

Chubb specialiseert zich in beroepsaansprakelijkheid Nieuw maatwerkloket Chubb Pro voor dienstverlenende sector

Bedrijfsverzekeraar Chubb start een nieuwe specialistische afdeling Chubb Pro, die zich richt op beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor verschillende beroepsgroepen in de dienstverlening. Hiermee speelt Chubb in op de groeiende vraag naar beroepsaansprakelijkheidsoplossingen, het toenemend claimbewustzijn en de striktere contracteisen die klanten hun dienstverlener opleggen.

Met een team van vijf specialisten ontwikkelt Chubb Pro maatwerkproducten voor specifieke doelgroepen en zal in de komende maanden een aantal nieuwe producten introduceren. Chubb Pro zal zich o.a. richten op ICT-bedrijven, interim managers, consultants, arbeidsdeskundigen, detacheringbureaus, loopbaanadviseurs en adviesbedrijven op het gebied van marketing, PR, P&O, HRM, credit management, marktonderzoek, organisatiekunde en training. Beroepsgroepen waarvoor in de markt al specifieke producten en markten zijn ontwikkeld, zullen in eerste instantie niet primair de aandacht krijgen.

Invoering European Services Directive
Met een verwachte wijziging in de Europese wetgeving op het gebied van internationale dienstverlening - de invoering van de Services Directive - verwacht Chubb een verdere toename in de vraag naar beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Deze nieuwe wetgeving maakt het voor dienstverleners mogelijk om binnen de Europese Unie vrij diensten aan te bieden.

"Met onze ervaring als niche speler vinden we dat we op deze ontwikkelingen van toenemende vraag, wetgeving en eisen in de markt moeten inspelen. Daarom ontwikkelen we deze specifieke producten. Hierbij blijft Chubb's unieke wijze van schadebehandeling van kracht. Ook kunnen klanten rekenen op een multinationaal netwerk en de sterke financiële positie van de organisatie. Dit laatste lijkt me een niet onbelangrijk detail in deze bijzondere tijd", aldus Barry Schütte, manager van Chubb Pro in Nederland.

Over Chubb Insurance Company of Europe S.A.
Chubb Insurance Company of Europe S.A biedt gespecialiseerde schadeverzekeringen aan voor bedrijven via onafhankelijke tussenpersonen. Het bedrijf maakt deel uit van The Chubb Corporation, New Jersey, USA en is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: CB). Chubb heeft ruim 120 kantoren verspreid over 30 landen in heel Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië en Australië. Dankzij het wereldwijde netwerk kan Chubb een kwalitatieve en snelle service bieden en kunnen klanten rekenen op een wereldwijde dekking. Klanten waarderen Chubb in hoge mate vanwege haar financiële draagkracht en bijzondere schadefilosofie. Chubb Insurance Company of Europe S.A. is door het onafhankelijke ratingbureau A.M. Best gewaardeerd met een A++ (superior) waardering.

Meer informatie over Chubb is te vinden op: www.chubb.com/nl

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Chubb Insurance Company of Europe S.A
René Nieuwland / Barry Schütte
Tel: 023 566 1800
Mailto: rnieuwland@chubb.com / bschutte@chubb.com

Edelman
Fien Bertrams
Tel: 020 30 10 980
Mailto: Fien.Bertrams@edelman.com