Ingezonden persbericht


Persbericht

XML Holland Award 2008 uitgereikt aan Polidocs

Wognum, 26 november 2008 - De SGML/XML Users Group Holland heeft dit jaar de XML Holland Award toegekend aan Polidocs. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse congres op 20 november in het Planetarium te Amsterdam. De XML Holland Award wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij het uitdragen dan wel vernieuwend toepassen van XML en gerelateerde standaarden.

Polidocs is een zoekmachine waarbij mensen in veel politieke documenten kunnen zoeken. De website geeft toegang tot moties, Kamervragen en uitspraken van leden van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Polidocs is ontwikkeld in het kader van het PoliticalMashup project door een groep mensen bij de opleiding Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam (http://www.polidocs.nl).

Jan Willem de Koning, juryvoorzitter: "Polidocs is een innovatieve en inspirerende toepassing van XML- gerelateerde technologie op verschillende bronnen. Het draagt bij aan een transparante overheid en is een opstap naar een praktische en dus begrijpelijke ontsluiting van parlementaire stukken. Hoewel nog in de kinderschoenen, moedigen wij - met deze Award - de doorontwikkeling van dit initiatief aan."

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van (voorhoede-)kennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.xmlholland.nl of telefoon: 0570-603190(Peter Pettinga).

Voor redactionele informatie
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.