Ingezonden persbericht


Persmededeling
Gereglementeerde informatie

Lotus Bakeries rondt overname van het Zweedse Annas Pepparkakor af.

Op 6 november jongstleden maakte Lotus Bakeries bekend dat zij een overeenkomst had afgesloten met Accent Equity, een Zweeds private equity fund voor de aankoop van de aandelen van de Zweedse onderneming Annas Pepparkakor Holding AB (tezamen met haar verbonden ondernemingen "Anna's").

Zoals gepland heeft vandaag de definitieve closing plaatsgevonden waarbij 100% van de aandelen van Annas Pepparkakor Holding AB overgedragen werden aan de Lotus Bakeries Groep.

De resultaten van Anna's zullen in de resultaten van de Groep Lotus Bakeries worden geconsolideerd vanaf 1 december 2008.

Lotus Bakeries in een notendop

Lotus Bakeries focust op authentieke specialiteiten uit de koekjes- en gebakwereld zoals speculoos, peperkoek, wafels, frangipane, madeleine, Bretoense boterspecialiteiten, Enkhuizer koekjes, mergpijpjes, e.d. Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk, en eigen verkooporganisaties in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland-Oostenrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten en Singapore. Met 1161 medewerkers produceert en verkoopt Lotus Bakeries onder de merken Lotus en Peijnenburg kwaliteitsvolle en lekkere producten. Door een gezond evenwicht te bewaren tussen traditie en innovatie verwent Lotus Bakeries de consument met een uniek productengamma. In 2007 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 224 miljoen euro.
De aandelen van Lotus Bakeries zijn genoteerd op Euronext Brussels.

Accent Equity in een notendop

Accent Equity Partners is een belangrijke private equity vennootschap die vooral actief is in het marktsegment van kleine tot middelgrote ondernemingen en die gespecialiseerd is in de aankoop van ondernemingen in Noord-Europa. Sinds het midden van de jaren 1990, heeft Accent zes beleggingsfondsen geadviseerd, ongeveer 50 bedrijven overgenomen en 40 bedrijven overgedragen. Accent Equity Partners geeft advies aan beleggingsfondsen met een toegezegd kapitaal van om en bij het miljard euro. Accent investeert in sterke Noord-Europese bedrijven waarmee een duidelijke meerwaarde kan worden gecreëerd, via sterke groei, operationele verbeteringen en strategische ontwikkeling. Meer informatie vindt u op www.accentequity.se.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Matthieu Boone, CEO Filip Standaert, Secretaris-Generaal Tel: +32-(0)9-376.26.11 Tel: +32-(0)9-376.26.11 Fax:: 32-(0)9-376.26.04
+
e-mail: filip.standaert@lotusbakeries.com
Meer informatie over Lotus Bakeries is terug te vinden op de website: www.lotusbakeries.com

---- --