Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Capelle a/d IJssel, 27 november 2008

Quion boekt uitstekende incasso resultaten bij het begeleiden van hypotheekportefeuilles

De financiële crisis raakt de hypotheekmarkt in volle omvang. Dat leidt ook bij de kredietverstrekkers tot een toename van het aantal incassoproblemen. Het aantal `defaults' is een jaar tijd met 18% toegenomen. Zware tijden vergen speciale maatregelen.

Als serviceorganisatie voor hypotheekverstrekkers boekt Quion Groep BV met `Special Servicing' uitstekende resultaten.

Betalingsachterstanden effectief inlopen
Het aantal defaults is in 2008 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 18% gestegen. Patricia van Barneveld, manager bijzonder beheer bij Quion zegt hierover, `Ondanks deze toenemende instroom aan defaults, zijn wij in staat deze achterstanden succesvol op te lossen. Een pakket aan effectieve maatregelen heeft op korte termijn geleid tot een daling van 16% van het totaal aantal betalingsachterstanden. Door tijdig te anticiperen op het betaalgedrag van debiteuren, zijn veel betalingsproblemen te voorkomen. De door Quion ontwikkelde aanpak wordt door zowel Fitch als Moody's in 2008 beoordeeld met de beste `Special Servicing' rating van Nederland. Quion boekte 32% minder onvrijwillige veilingen tot november 2008 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit terwijl landelijk gezien het aantal veilingen op hetzelfde niveau zal blijven als in 2007'. Door de effecten van de kredietcrisis op de totale economie ziet Van Barneveld tot ver in 2009 vooralsnog geen afname van deze algemene trend.

Bijzonder Beheer bedrijf
Door de toenemende focus op Special Servicing en de uitstekende kennis en kunde van Quion is besloten om een apart `Special Servicing' bedrijf op te richten. Per 1 januari 2009 zal Quion een dochtervennootschap introduceren, die zich volledig zal richten op deze tak van financiële dienstverlening.

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van kapitaal voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited en Moody's Services Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type 1 en Type II gecertificeerd. Quion begeleidt een portefeuille van ruim 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit een groot aantal gerenommeerde nationale en internationale financiële instellingen.

Voor meer informatie
Quion Groep BV
Rolf Belonje, Senior Vice President Sales
Patricia van Barneveld, Manager Bijzonder Beheer
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: 010 ­ 242 10 64
E-mail: rolf.belonje@quion.com / patricia.vanbarneveld@quion.com Internet: www.quion.com

---- --