Ministerie van Algemene Zaken

Kamerdebat over gevolgen kredietcrisis voor reële economie

Kamerstuk | 26-11-2008

'Het kabinet geeft graag gehoor aan het verzoek hierover volgende week met uw Kamer te debatteren.' Dat antwoordt de minister-president n.a.v. het verzoek van de Tweede Kamer om te debatteren over de brief van het kabinet inzake de gevolgen van de kredietcrisis voor de reële economie.

Naar aanleiding van het ordedebat van gisteren dinsdag 25 november over de brief van het kabinet over de gevolgen van de kredietcrisis voor de reële economie wil ik u laten weten dat het kabinet graag gehoor geeft aan het verzoek komende week hierover met uw Kamer te debatteren.

Voor de goede orde wil ik mede namens de minister van Economische Zaken graag het misverstand wegnemen dat het CPB volgende week (al) met een actualisatie van het economisch beeld zal komen. Dit is niet het geval: de zogenoemde decemberraming van het CPB verschijnt een week later, op 8 december.

De kabinetsbrief is overigens wel geschreven in het licht en met kennis van (bredere) actuele inzichten over (de doorwerking van de kredietcrisis op) de reële economie, internationaal en nationaal. Ten behoeve van de brief heeft ook het nodige overleg met het CPB plaatsgevonden. De analyse in de brief is gebaseerd op het algemene beeld en is niet direct afhankelijk van de precieze raming van het CPB. De gepresenteerde maatregelen zijn een antwoord op de problematiek zoals die zich thans aftekent. Het kabinet ziet op voorhand dan ook geen aanleiding om de decemberrapportage nog weer eens van een kabinetskwalificatie te voorzien.

DE MINISTER-PRESIDENT,

Minister van Algemene Zaken,

mr.dr. J.P. Balkenende

Zie ook


* Brief aan Tweede Kamer over gevolgen kredietcrisis