Hoogheemraadschap van Rijnland


waterschapsverkiezingen uitgesteld

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen uitgesteld

De verwerking van de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen duurt langer dan gepland. Vandaag is gebleken dat het bedrijf dat hiertoe door de waterschappen gezamenlijk is ingehuurd, niet aan zijn contractuele afspraken kan voldoen. Dit betekent dat de voorlopige uitslag niet vóór zaterdag 29 november bekend wordt. De definitieve uitslag wordt wel volgens de oorspronkelijke planning op 2 december vastgesteld.

De aangekondigde openbare zittingen van het stembureau van het hoogheemraadschap van Rijnland zullen op de aangekondigde data plaatsvinden, maar direct na opening verdaagd worden:
* De openbare zitting van het stembureau van woensdag 26 november is om 14:00 uur geschorst en wordt voortgezet op vrijdag 28 november om 16:00 uur. In deze zitting stelt het stembureau onder meer het aantal kiezers, het aantal uitgebrachte stemmen en het aantal ongeldige stemmen vast.


* De openbare zitting van het stembureau van donderdag 27 november om 19:00 uur wordt dan onmiddellijk geschorst en voortgezet op zaterdag 29 november om 16:00 uur. Dan komt de voorlopige uitslag aan de orde. Bij de voorlopige uitslag wordt onder meer bekend gemaakt hoeveel stemmen per belangengroepering en per kandidaat zijn uitgebracht. Aansluitend aan de openbare zitting van het stembureau wordt de voorlopige zetelverdeling gepresenteerd.


* De zitting van het stembureau van 2 december om 10:00 uur (definitieve vaststelling zetelverdeling) blijft ongewijzigd, zodat de verdere procedure ongewijzigd doorgang kan vinden.

De openbare zittingen van het stembureau vinden plaats in het Rijnlandhuis aan de Archimedesweg 1 te Leiden.

De informatie uit de openbare zittingen van het stembureau wordt zo snel mogelijk na sluiting van de zittingen van het stembureau op onze website www.rijnlandkiest.nl gepubliceerd.

(persbericht, 26 november 2008)
'Droge voeten, schoon water!'