Gemeente Alkemade


Eenmalige uitkering van 50 euro voor minima Alkemade

26-11-2008

Inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kunnen in december 2008 een eenmalige uitkering krijgen van ¤ 50,- per huishouden. Door het Rijk is extra geld hiervoor beschikbaar gesteld. Dit bedrag is belastingvrij en heeft geen invloed op andere inkomensafhankelijke regelingen. De gemeente Alkemade heeft besloten het maximale bedrag van ¤ 50,- te geven.

Wie komen hiervoor in aanmerking?
In aanmerking voor de eenmalige uitkering komen inwoners die een inkomen of uitkering hebben tot maximaal 120% van het sociaal minimum. Het vermogen mag niet hoger zijn dan ¤ 5.325 voor een alleenstaande en niet hoger dan ¤ 10.650 voor een alleenstaande ouder, gehuwde/samenwonende.

Wat zijn de bedragen 120% van het sociaal minimum? Echtpaar jonger dan 65 jaar ¤ 1.457,75 netto per maand Éénoudergezin jonger dan 65 jaar ¤ 1.311,97 netto per maand Alleenstaande jonger dan 65 jaar ¤ 1.020,43 netto per maand Echtpaar ouder dan 65 jaar ¤ 1.531,42 netto per maand Alleenstaande ouder dan 65 jaar ¤ 1.116,19 netto per maand

Automatische uitbetaling
Inwoners die voldoen aan de voorwaarden van de regeling en bekend zijn bij de sectie Maatschappelijke Voorzieningen van de gemeente Alkemade hoeven geen aanvraag in te dienen. Het gaat hierbij om de groep bijstandsgerechtigden en mensen die in 2008 een bijdrage hebben toegekend gekregen op grond van het gemeentelijk minimabeleid. De gegevens van deze inwoners zijn bekend bij de sectie Maatschappelijke Voorzieningen. De gemeente zal deze inwoners door middel van een brief hierover informeren. In deze brief staat dat het bedrag van ¤ 50,00 wordt toegekend en wanneer dit bedrag wordt uitbetaald.

Hoe aanvragen?
Inwoners die deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering ontvangen van de gemeente Alkemade een brief met een aanvraagformulier. Inwoners die geen brief van ontvangen of nog niet bekend zijn bij de gemeente kunnen een aanvraagformulier aanvragen. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het Wmo-loket van de gemeente. U vindt het ook onderaan deze pagina. De eenmalige uitkering kan tot 31 december 2008 worden aangevraagd.

Inwoner van de gemeente Jacobswoude?
De ISD De Rijnstreek voert voor de gemeente Jacobswoude dezelfde regeling uit. Inwoners die bekend zijn bij de ISD De Rijnstreek ontvangen hierover bericht. Bent u niet bekend bij de ISD maar voldoet u wel aan de voorwaarden dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met de ISD de Rijnstreek via gratis nummer (0800) 444 73 73.