Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Annette Dümig plakt G-krachtensticker bij De Fleurige Dame in Almere

'HIER ZIJN G-KRACHTEN AAN HET WERK'

Almere, 26 november 2008 - 'Hier zijn G-krachten aan het werk'. Dat is de boodschap op de G-krachtensticker die sinds vandaag op de gevel van De Fleurige Dame in Almere prijkt. De Fleurige Dame heeft al sinds 2005 Wajongers in dienst en is hiermee een voorbeeld van hoe re-integratie van deels arbeidsgeschikten succesvol gestalte krijgt. Ook in Flevoland ontdekken bedrijven de voordelen die het in dienst nemen van een Wajonger met zich meebrengt. Zo kunnen werkgevers een beroep doen op subsidies én beschikken zij over jonge, gemotiveerde en gedreven arbeidskrachten die graag aan de slag willen. Een voorbeeld dat navolging verdient, vindt Annette Dümig, lid van de Raad van Bestuur van UWV, die de G-krachtensticker vandaag opplakte.

De G-krachtensticker wordt uitgereikt aan organisaties die een bijdrage leveren aan de re-integratie van Wajongers in hun regio. Een stap die De Fleurige Dame al in 2005 heeft gezet. Inmiddels telt het bedrijf zeven werknemers, onder wie vier Wajongers. "Deze mensen zijn enthousiaste werknemers die volledig meedraaien in onze organisatie en laten zien wat zij - ondanks hun beperking - wél kunnen", vertelt Helène Hofman, eigenaar en directeur van De Fleurige Dame. "Wij zijn een bedrijf dat vindt dat iedereen recht heeft zich verder te ontwikkelen. Bovendien heeft het in dienst nemen van Wajongers veel voordelen. Je beschikt over zeer gemotiveerde arbeidskrachten die goed inzetbaar zijn in allerlei functies en kunt een beroep doen op financiële regelingen. Bovendien is er vanuit Mind at Work een jobcoach beschikbaar die de re-integratie begeleidt. Steeds meer ondernemers in Almere zijn zich hiervan bewust en overwegen een Wajonger in dienst te nemen. We hopen dat zij ons voorbeeld volgen, zodat óók zij kunnen zeggen: 'Hier zijn G-krachten aan het werk'."

G-krachten
Om werkgevers te overtuigen van de voordelen die het in dienst nemen van Wajongers biedt, hebben UWV en brancheorganisatie Boaborea de campagne 'G-krachten' gelanceerd. Een campagne die tot doel heeft zo veel mogelijk Wajongers aan het werk te helpen door te wijzen op de kwaliteiten die zij te bieden hebben. Niet voor niets worden zij 'G-krachten' genoemd: Gedreven en Gemotiveerd. Zowel werkgevers als Wajongers worden opgeroepen een bezoek te brengen aan de campagnewebsite - www.G-Krachten.nl - waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Vanuit de G-krachtencampagne kunnen ondernemers kosteloos een beroep doen op een jobcoach. Deze ondersteunt de Wajongers op de werkvloer en fungeert als schakel tussen werkgever en G-kracht. De jobcoach werkt de Wajonger in, biedt hulp bij de administratieve afhandeling en het aanvragen van regelingen, zoals loondispensatie, een proefplaatsing of subsidie voor werkplekaanpassingen. Ook worden de Wajongers begeleid door een arbeidsdeskundige die de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan in kaart brengt. Deze biedt hulp bij het vinden van werk dat past bij hun mogelijkheden en vaardigheden en schakelt waar nodig een re-integratiebedrijf in.

Werkgeversservicepunt
Voor meer informatie kan gebeld worden met het Werkgeversservicepunt Wajong. Deze is op werkdagen tussen 8 en 17 uur bereikbaar via UWV Telefoon: 0900-92 95 (lokaal tarief). Hier kunnen bedrijven onder meer terecht voor informatie over administratieve handelingen en financiële regelingen.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (