GroenLinks

Femke Halsema start actie laat de tram rijden


26 november 2008

Wat hebben diverse middelgrote steden in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland, wat Nijmegen, Maastricht, Groningen of Zwolle niet hebben? Een tram.

Als het aan GroenLinks ligt, komt daar snel verandering in. Want de tram isschoon, zuinig, snel, comfortabel en neemt weinig plek in. In landen om ons heenheeft de tram de afgelopen jaren al een opzienbarende comeback gemaakt in hetstraatbeeld. De reizigersaantallen overtreffen elke verwachting. Ook in Nederland hebben veel steden prima plannen om de tram in te zetten als alternatiefvoor het vastlopend autoverkeer.

Alleen het geld is vaak nog een probleem, zowel bij de aanleg als bij de exploitatie.Gemeenten hebben zelf onvoldoende middelen om een tramverbinding te realiseren. Rijksgeld is alleen beschikbaar voor heel dure projecten. Dat moet veranderen, vindt GroenLinks.

GroenLinks leider Femke Halsema zal aanstaande donderdag op drie plaatsen in Nederland, Maastricht, Nijmegen en Utrecht, een fictieve tramhalte openen als start van de campagne.

Programma per stad:

Maastricht
Wie: Femke Halsema en Wim Hazeu, wethouder GroenLinks Waar: Markt
Tijd: 11.00 11.15 uur

Nijmegen
Wie: Femke Halsema en Jan van der Meer, wethouder GroenLinks Waar: Burchtstraat, voor het Stadhuis
Tijd: 14.00 14.15 uur

Utrecht
Wie: Femke Halsema, Hans Amman, lid College van Bestuur Universiteit Utrecht Waar: De Uithof, plein bij de universiteitsbibliotheek Tijd: 16.00 16.15 uur

Kijk ook op:
http://tramactie.groenlinks.nl/node/10268
voor meer informatie