Telesur biedt nu ook mobiele diensten aan in Nederland via het Teleena


NIEUWEGEIN/PARAMARIBO, 20081125 -- Telesur, de marktleider van telecommunicatiediensten in Suriname en Teleena maken bekend een samenwerkingsverband te zijn aangegaan. Telesur gaat als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) haar Surinaamse doelgroep in Nederland bedienen via het innovatieve wholesale netwerk en de bijbehorende dienstverlening van Teleena. Dankzij deze samenwerking biedt Telesur de Surinaamse gemeenschap in Nederland een unieke mobiele dienst aan.

Telesur biedt de Surinaamse gemeenschap al telefoniediensten aan in Nederland middels `bellen via internet' bekend onder de productnaam "Onbeperkt bellen". Met deze nieuwe samenwerking wordt mobiele telefonie hieraan toegevoegd.
Beide partijen hebben een directe koppeling met elkaars netwerk gemaakt zodat de twee landen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaan kosten- en kwaliteitsvoordelen. Telesur's mobiele klanten bellen en SMS'en elkaar voor slechts 10 eurocent per minuut, ongeacht of ze nu in Nederland of Suriname zijn.
Een ander belangrijk voordeel is dat de prepaid SIM-kaart twee mobiele nummers bevat. De Telesur klant is bereikbaar op zowel zijn Nederlandse 06-nummer alsook op een eigen Surinaams mobiel nummer. Hierdoor kunnen familie en vrienden vanuit Suriname ook goedkoper bellen want die bellen naar het goedkopere Surinaamse nummer.
Door de samenwerking met Teleena kan Telesur haar Surinaamse klanten nog meer voordeel en besparing bieden dan voorheen. Niet alleen de kosten voor bellen en SMS'en naar Suriname worden aanzienlijk lager, ook de roamingkosten voor bellen in Suriname worden drastisch verlaagd tot het niveau van lokaal bellen.
De dienst is op 25 november 2008, de Surinaamse onafhankelijksdag van Nederland, gelanceerd.


Over Telesur
Het Telecommunicatie Bedrijf Suriname (Telesur) is eigendom van de Surinaamse Overheid en heeft tot en met november 2007 als monopolist geopereerd op de Surinaamse markt. De service die wordt geleverd door Telesur is bedoeld voor vaste telefoon, internet en draadloze GSM. Telesur is ook de eigenaar van het televisie station ATV en TV2. Telesur beheert momenteel een GSM-netwerk van 900/1800.

Over Teleena
Teleena heeft een eigen `next-generation' all-IP mobiel netwerk en biedt wholesale mobiele telecomdiensten. Teleena maakt gebruik van het radio netwerk en roaming service van Vodafone Nederland. Teleena biedt aan haar MVNO-klanten een one-stop-shop mobiele oplossing, combineert en integreert innovatieve telecom- en internettoepassingen op basis van GSM, UMTS en IP. Teleena's MVNO-klanten zijn bedrijven die mobiele diensten onder hun eigen merk aanbieden en zich onderscheiden op het gebied van aanvullende diensten.

ingezonden persbericht