Consument vermijdt koopwoning, huurwoning massaal in trek


DEN HAAG, 20081126 -- Een nieuw record van het aantal unieke bezoekers op de site www.directwonen.nl: Ruim 460.000 unieke bezoekers hebben in oktober www.directwonen.nl bezocht om te zoeken naar een huurwoning.

Bianca Arts, directeur Direct Wonen Verhuur, geeft aan dat gegeven de huidige economische omstandigheden de koopwoningmarkt erg onzeker is. Dat heeft tot gevolg dat de consument afwachtend is als het gaat om het kopen van een woning. Tevens wordt het als gevolg van de kredietcrisis steeds lastiger voor kopers om een nieuwe woning te financieren. De hypotheekrente is nog steeds aan het stijgen en banken verscherpen de acceptatiecriteria voor verstrekking van nieuwe hypotheken. De consument op de huizenmarkt gaat zich dus richten op mogelijke alternatieven. Een - logische - verschuiving vindt dan plaats naar de huurwoningmarkt. Gezien het record aantal unieke bezoekers, in oktober 2008, van 460.000 unieke bezoekers (oktober 2007: ruim 340.000 unieke bezoekers) is Direct Wonen, in de gegeven omstandigheden, een organisatie waar de consument zich meer en meer op richt om zich opnieuw te oriënteren op de huizenmarkt.

Over Direct Wonen (www.directwonen.nl)
Direct Wonen, opgericht in 1990, is de grootste verhuurbemiddelaar van Nederland. Direct Wonen biedt haar klanten - zowel huurders als verhuurders - snel resultaat in het huren of verhuren van geschikte woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten en met de enorme database van woningzoekenden wordt snel een nieuwe huurder geregeld.
De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers van Direct Wonen staan continu klaar voor de klanten die dagelijks bij de 26 woonwinkels, verspreid over het hele land, binnenlopen. Inschrijven kan ook via het internet.

Voor de woningzoekenden, heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 450 tot 1200 euro per maand. Elk jaar worden gemiddeld 7.000 mensen aan nieuwe woonruimte geholpen.

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want haar woonwebsites trekken ruim 50.000 unieke bezoekers per dag, hierdoor heeft Direct Wonen de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland. Direct Wonen is in staat zeer snel een nieuwe huurder voor te dragen en de leegstand tot een minimum te beperken.


Naast Direct Wonen (www.directwonen.nl) maken ook Kamernet (www.kamernet.nl), Goed Beheer (www.goedbeheer.nl) en Gis Apartments (www.gis-apartments.nl) onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen.
www.directwonen.nl/aanbieden/hoewerktdirectwonen.aspx

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen:
www.directwonen.nl/zoeken/waaromdirectwonen.aspx