Gemeente Boxtel

30 minuten bewegen in Boxtel

In het kader van de campagne 30 minuten bewegen worden op woensdag 26 november en in december twee activiteiten in de gemeente Boxtel georganiseerd.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Bewegen is fijn, je voelt je fit, je ontmoet mensen en het werkt ontspannend. Iedereen zou 5 dagen in de week 30 minuten moeten bewegen. Kinderen zelfs 60 minuten per dag. Door dagelijks te bewegen verminder je de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker, chronische aandoeningen en diabetes.

Je voldoet aan de norm als je minimaal 10 minuten achtereen beweegt, waarbij je hart sneller gaat kloppen. En een half uurtje is altijd in te passen. Ga lopend of met de fiets naar de supermarkt, pak de trap in plaats van de lift, loop met de kleinkinderen naar school en maak een extra ommetje met de hond. 

Bijeenkomst Wonen in het huis van je lichaam

In het kader van de Koffie met kennis bijeenkomsten organiseert Delta Stichting Welzijn Boxtel op woensdag 26 november van 9.30 tot 11.30 uur een bijeenkomst over ?Wonen in het huis van je lichaam?.

Tijdens deze presentatie gaat Ira Coenen van Sportservice Noord-Brabant in op alles wat er in je lichaam verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om die verandering zo langzaam mogelijk te laten verlopen. Het lichaam wordt vergeleken met een huis en het onderhoud dat daarmee gemoeid is.

U bent van harte welkom bij deze presentatie op woensdagochtend 26 november in het gebouw van Delta, Sint Ursula 12.

Start beweeggroep Als botten en spieren protesteren

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Boxtel een drietal cursussen ?Als botten en spieren protesteren? georganiseerd. Een informatieve cursus met goede oefeningen gericht op het dagelijks leven. Uit de evaluatie bleek dat er behoefte bestaat aan een beweeggroep waarin net zo geoefend wordt als in de cursus. De gemeente Boxtel heeft nu het initiatief genomen om een beweeggroep voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat op te starten. Onder deskundige leiding van Gonny van Zutven worden op 3, 10 en 17 december in sportcomplex De Braken van 11.00 to 12.00 uur 3 proeflessen verzorgd. Bij voldoende deelname krijgen deze lessen in januari 2009 een vervolg. Hebt u vragen of wilt u zich inschrijven voor deze lessen dan kunt u contact opnemen met Ira Coenen, Sportservice Noord-Brabant, (013) 5349027, bereikbaar van maandag t/m donderdag, of via e-mail i.coenen@ssnb.nl.

13-11-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl