Persbericht

Leon Ummels Huurder van het Jaar

Amsterdammer met Limburgse wortels Leon Ummels mag zich de Huurder van het jaar noemen. Dat betekent dat hij een opvallende en actieve bijdrage heeft geleverd aan een veilige(re), schone en gezonde leefomgeving voor zichzelf en de buurt. Daarnaast blijkt hij een geweldige buurman te zijn. Uit ruim 1250 aanmeldingen is hij door een onafhankelijke jury gekozen. Ummels, die woonachtig is in Oud Zuid, neemt de prijs op 26 november in ontvangst in Het Rijk van de Keizer. Het is dit jaar voor het eerst dat Woningstichting Rochdale de verkiezing huurder van het jaar organiseert.

Huurders van een woning van Rochdale konden zichzelf opgeven of de buren. Ruim 1250 aanmeldingen zijn binnengekomen waarvan een selectie van tien genomineerden is gemaakt. De jury die hiervoor verantwoordelijk was, bestond uit vier personen met verschillende achtergronden: Tjeerd Herrema (wethouder in Amsterdam), Elleke Alink (directeur van de Stichting Doras), Rob Brands, (voorzitter van de Bewoners-raad van Rochdale) en Rolf van der Woude, historisch onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De prijs die Leon Ummels heeft gewonnen: een week compleet verzorgd uitwaaien op een van de Nederlandse eilanden.

Vanzelfsprekend

Ummels is door maar liefst zes buren aangedragen. Zelf blijft hij nuchter onder zijn nieuwe titel: "Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik vind het vanzelfsprekend een goede buur te zijn. Ik denk dat dit komt door mijn Limburgse achtergrond." Leon woont nu dertig jaar in Amsterdam Oud Zuid op de Stadionweg en helpt zijn buurgenoten met plezier: "Ik help alle oudere en hulpbehoevende buurtbewoners. Bijvoorbeeld door het lappen van de ramen of het vegen van de portieken."

Betaalbare huisvesting

Woningstichting Rochdale is actief in Amsterdam, Zaanstad, Diemen, Purmerend en Landsmeer en beheert ruim veertigduizend woningen. De belangrijkste doelstelling is het bieden van goede en betaalbare huisvesting aan mensen die zelf niet of onvoldoende in staat zijn een woning te vinden.

Wanneer: Woensdag 26 november, aanvang 17.00 uur

Waar: Het Rijk van de Keizer, Joris van den Berghweg 101-111, 1067 HP te Amsterdam

T 020 4977506 Zie voor een routebeschrijving op www.hetreikvandekeizer.nl