Bredeschool.nl

Successen D & C gevierd met inspirerende slotconferentie

donderdag 27 november 2008

De afgelopen drie jaar zijn er honderd projecten met dagarrangementen en combinatiefuncties gestart. Het traject eindigt dit jaar en dat is voor het ministerie van OCW en onderzoeksbureau SGBO reden om de successen te vieren.

Tijdens de Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties - met als thema 'Op volle kracht vooruit' - kunnen deelnemers op 27 november kennismaken met projecten die de samenhang in het dagelijks programma van kinderen vergroten. Van Groningen tot Rotterdam en van grote stad tot kleine gemeente, allerlei inspirerende voorbeelden passeren de revue tijdens een vaartocht over de IJssel. De conferentie bestaat uit een plenair gedeelte, waarin staatssecretaris Sharon Dijksma een eerste exemplaar van een inspiratieboek in ontvangst neemt, en een groot aantal workshops.

Aanleiding voor de conferentie en het traject is het samenbrengen van hobby, sport, onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding van kinderen. Een dagarrangement voorkomt gesleep met kinderen en brengt rust in het dagritme. Een combinatiefunctionaris is een vertrouwd gezicht zijn dat zich gedurende dag zich een aantal malen ontfermt over het kind. Het Ministerie van OCW heeft in de periode 2005-2008 in samenwerking met 70 gemeente 100 projecten mogelijk gemaakt.