Gemeente Geldermalsen

Stichting Waard Art krijgt Cultuurprijs Geldermalsen

31 oktober 2008 - Op donderdag 27 november wordt s middags om 16.30 uur de Cultuurprijs 2008 van de gemeente Geldermalsen uitgereikt.

De prijs gaat naar de Stichting Waard Art die dit najaar voor het derde opeenvolgende jaar een geslaagde open atelierroute organiseerde in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. De prijsuitreiking vindt plaats in Le Mélangeur, Marktplein 16, Geldermalsen en wordt verzorgd door burgemeester mr. S.W. van Schaijck, voorzitter van de Cultuurprijscommissie.

De Stichting Waard Art krijgt de prijs omdat deze beeldende kunst laagdrempelig maakt. Onlangs kon tijdens twee herfstweekenden iedereen gratis en voor niets een kijkje nemen in elk atelier waarvoor de donkerrode banier van Waard Art wapperde. Laagdrempelig was de route ook voor de deelnemers: zowel professionele kunstenaars als gedreven hobbyisten deden mee, en dit jaar bovendien een aantal mensen met een verstandelijke beperking. Deze zijn georganiseerd in Atelier XiXi, dat hiervoor een bijzondere vermelding van de jury krijgt.

In het kader van de uitreiking van de Cultuurprijs Geldermalsen is een expositie samengesteld waarbij van 27 november tot en met 3 december in Geldermalsen van alle deelnemende kunstenaars een werk te zien is. De kunstwerken zijn verdeeld over 3 locaties:

* Le Mélangeur (Marktplein 16)

* het Gemeentehuis (Kuipershof 2) en

* In de Openbare Bibliotheek Geldermalsen (Herman Kuijkstraat 19) zijn de schilderijen te zien van Atelier Xi-Xi (deelnemers met een verstandelijke beperking van de zorginstelling s Heeren Loo)

Eerdere winnaars Cultuurprijs Geldermalsen

1994 - Het Geldermalsens Kamerorkest (jubileumconcert) 1995 - Opus 5 (productie Vijftig jaar na dato
1996 - Kees van der Zwaard (productie Kyrie van een stekelvarken) 1997 - Paul van Mook (Rumpt en Gellicum in oude ansichten) 1998 - Commissie Muziekverenigingen Groot Geldermalsen 1999 - Toneelvereniging Elckerlyc (eenakters De Witte Kamer en Een Zonnige Morgen
2000 - Theaterwerkplaats Opus 5 (productie De Neus) 2001 - Skaformatie De Beatbusters
2002 - Zomerfeest Rumpt
2003 - Sweet Blossom Orchestra
2004 - Historische Kring West-Betuwe
2005 - New Harvest Singers
2006 - Steekcantorij
2007 - Openluchttheatervoorstelling Klei