Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Europese conferentie concurrentiekracht levensmiddelenindustrie

Nieuwsbericht | 11-11-2008

De concurrentiekracht van de levensmiddelenindustrie. Dit onderwerp staat centraal tijdens een Europese conferentie op 27 en 28 november in World Forum in Den Haag.

De conferentie is bedoeld voor internationale ondernemers in de levensmiddelenindustrie. Organisatoren van de conferentie zijn de Europese Commissie (Directoraat-Generaal Enterprise) het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

LNV hecht groot belang aan versterking van de concurrentiekracht van de Nederlandse levensmiddelenindustrie en aan een ondernemingsklimaat waarin duurzaam ondernemen wordt bevorderd. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen ingaan op innovatie binnen de Nederlandse levensmiddelenproductie. De focus ligt op 'innovatie', 'agrologistiek' en 'biobased economy'. 's Avonds biedt de Europese Commissie een galadiner aan in Hotel des Indes.

De conferentie geeft de Nederlandse levensmiddelenindustrie ook een goede gelegenheid om gedachten met de Europese Commissie uit te wisselen: welke kansen zien zij en welke obstakels ervaren zij vanuit Brussel en Den Haag?

Deelname aan de conferentie is kosteloos. Het programma en aanmeldingsformulier staat op de website van de Europese Commissie.

Verwante informatie


* Europese Commissie