Kroon op het werk

Duurzame inzetbaarheid en workability index (WAI)

*27 november, Utrecht

*9 december regio zuid

Iedereen is erbij gebaat dat werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Zeker in tijden van vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt. De praktijk wijst uit dat het werkvermogen van zowel jonge als oudere werknemers snel kan afnemen. Hun fysieke en mentale gezondheid speelt daarbij een sleutelrol. In Finland is ruime ervaring opgedaan met levensfase gericht personeelsbeleid en het meten en verbeteren van het werkvermogen van werknemers. De door de Finnen ontwikkelde Work Ability Index (WAI) is daarbij een startpunt. De vragenlijst helpt medewerkers zich bewust te worden van hun huidige en toekomstige werkvermogen. Maar wat houdt die vragenlijst nu precies in? Wanneer kun je die wel en wanneer kun je die niet inzetten, en wat moet je verder doen om die bewustwording vorm en inhoud te geven?

Deze, en vele andere, vragen komen aan bod tijdens 2 regionale bijeenkomsten van het Werkgeversforum. Tijdens deze bijeenkomsten zal een vertegenwoordiger van de stichting Blik op Werk, die zorg draagt voor de implementatie van de WAI in Nederland, een presentatie geven over de ins en outs van de WAI. Daarnaast zal iemand van Lifeguard ons vertellen wat er zoal komt kijken als je de WAI wilt inzetten in je organisatie. Mocht u zeer geïnteresseerd zijn in het toepassen van de WAI in uw organisatie dan kunt u zich tijdens deze bijeenkomsten aanmelden voor het lerend netwerk over de WAI. Dit netwerk is er op gericht aan de slag te gaan met de WAI en de ervaringen daarmee met elkaar te delen. Tijdens de bijeenkomsten wordt u hierover geïnformeerd.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

* dinsdag 27 november: Lifeguard, Utrecht (regio midden)
* dinsdag 9 december: nog te bepalen (regio zuid)

De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 18.00 uur met aansluitend een borrel. Wilt u hierbij zijn? Meld u zich dan aan via info@kroonophetwerk.nl. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.